ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αγωνία για την απομάκρυνση αμάχων από το Αλ-Σιφα: Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο-καταφύγιο στη Τζαμπαλίγια

Aξιωματούχος του ελεγχόμενου από τη Χαμάς υπουργείου Υγείας στη Γάζα, ανέφερε πως τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση στο σχολείο al-Fakhoora

Kathimerini.gr

Στον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησαν εκ νέου οι ισραηλινές δυνάμεις, ενώ από την επίθεση χτυπήθηκε το σχολείο al-Fakhoora, το οποίο λειτουργεί η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Aξιωματούχος του ελεγχόμενου από τη Χαμάς υπουργείου Υγείας στη Γάζα, ανέφερε πως τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση στο σχολείο, τα ξημερώματα.

Σημειώνεται πως το σχολείο το οποίο, σύμφωνα με το δίκτυο Al Jazeera,  χρησιμοποιείται ως καταφύγιο για τον άμαχο πληθυσμό, βομβαρδίζεται για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα.

Αγωνία για την απομάκρυνση αμάχων από το Αλ-Σιφα – Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο-καταφύγιο στη Τζαμπαλίγια-1Φωτογραφία: Reuters

«Το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον του σχολείου al-Fakhoora, όπου κατέφυγαν χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι μετά τον βομβαρδισμό των σπιτιών τους», ανέφερε ο Μπασέμ Ναΐμ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς. «Μιλάμε για εγκλήματα πολέμου, εθνοκάθαρση, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παλαιστινιακής υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ, δήλωσε ότι έφθασαν στα χέρια του «τρομακτικές» εικόνες και πλάνα από πολλούς ανθρώπους που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον του σχολείου.

«Αυτές οι επιθέσεις δεν μπορούν να γίνουν καθημερινότητα, πρέπει να σταματήσουν. Μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός δεν μπορεί να περιμένει άλλο», δήλωσε ο γενικός επίτροπος της UNRWA, Φιλίπ Λαζαρίνι σε ανάρτησή του στο Χ.

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν το Σάββατο το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, ωστόσο, εκατοντάδες ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο, καθώς δεν μπορούν να να μετακινηθούν.

Παρά τις πληροφορίες για το αντίθετο, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν έδωσε καμία εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου, αλλά ότι «ανταποκρίθηκε σε αίτημα» του διευθυντή του νοσοκομείου.

Ωστόσο, ο διευθυντής του νοσοκομείου είχε ήδη αρνηθεί αυτήν την εβδομάδα προηγούμενη εντολή εκκένωσης που είχε λάβει τηλεφωνικώς, επικαλούμενος κυρίως τον περίπλοκο χαρακτήρα μιας τέτοιας επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.300 ασθενείς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι βρίσκονται μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα.

Με πληροφορίες από Reuters, Al Jazeera, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση