ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφθασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων – Η ώρα της απολογίας

Η κατηγορούμενη πέρασε την πόρτα του ανακριτικού γραφείου συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης

Kathimerini.gr

Πρόσωπο με πρόσωπο με τη 18η τακτική ανακρίτρια θα βρεθεί εντός ολίγου η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία έφθασε στα δικαστήρια λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η κατηγορούμενη πέρασε την πόρτα του ανακριτικού γραφείου συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Η κατηγορουμένη συνοδευόμενη από τους δύο δικηγόρους της, αναμένεται ενώπιον της δικαστικής λειτουργού να αρνηθεί όσα της καταλογίζονται στην πολυσέλιδη δικογραφία που σχηματίζεται για τον θάνατο της 9χρονης.

Η 33χρονη δέχθηκε ισχυρότατες λεκτικές επιθέσεις από πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια, ενώ λίγο πριν μπει στο κτίριο που βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας, κάποιοι κινήθηκαν σε βάρος της με σκοπό να την προπηλακίσουν.

Όπως έγραφε η «Κ», με δεδομένη την αρνητική στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κρατάει το στόμα της κλειστό, την ώρα που η έρευνα στρέφεται και στους αιφνίδιους και ανεξήγητους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη των περισσοτέρων είναι ένα: είναι «δεμένη» η κατηγορία εις βάρος της;

Οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση καταλήγουν στην εκτίμηση ότι η κατηγορία εις βάρος της Πισπιρίγκου είναι «δεμένη» και τα στοιχεία της δικογραφίας στηρίζονται σε αδιάσειστα επιστημονικά δεδομένα και σε 70 σημαντικές μαρτυρικές καταθέσεις.

Η συγκλονιστική δικογραφία που στηρίζει το βαρύ κατηγορητήριο κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, που απολογείται αύριο Δευτέρα ενώπιον της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, βασίζεται στα εξής στοιχεία:

– Σε λεπτομερείς τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε δύο εργαστήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από αυτές προκύπτει ότι το άτυχο παιδάκι είχε λάβει την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη, που δεν περιλαμβανόταν σε καμία φαρμακευτική αγωγή που του χορηγείτο κατά τη μακρά διάρκεια της νοσηλείας του. Η ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας, που ανιχνεύτηκε στο αίμα της μικρής, ήταν πολύ μεγάλη και θανατηφόρα. Η κεταμίνη, όπως βεβαιώνουν οι ειδικοί, ανιχνεύεται μόνον όταν ο άνθρωπος πεθάνει, διότι όσο ζει η ουσία μεταβολίζεται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό και δεν ανιχνεύεται. Για αυτό, ενώ είχε χορηγηθεί κι άλλες φορές στο παιδάκι από τη μητέρα του, εννέα συνολικά, οι γιατροί δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν και να δικαιολογήσουν τους σπασμούς που πάθαινε η Τζωρτζίνα.

Σημειώνεται ότι η κατηγορουμένη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν μόνη της με την Τζωρτζίνα, όταν έπαθε σπασμούς και κατέληξε, ενώ η ίδια ειδοποίησε τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, όταν η 9χρονη είχε ουσιαστικά αποβιώσει.

Σημειώνεται ακόμη στη δικογραφία:

– Οταν πήγε η κατηγορουμένη με την Τζωρτζίνα στο Παίδων τον περασμένο Ιανουάριο –το κοριτσάκι ήταν εγκεφαλικά ανάπηρο και τετραπληγικό από τον Απρίλιο του 2021, όταν και τότε η μητέρα του είχε και πάλι αποπειραθεί να το «τελειώσει»– το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν μονόκλινο δωμάτιο. Ρώτησε μάλιστα αν υπάρχουν κάμερες για να βεβαιωθεί, όπως ισχυρίστηκε, τι πρέπει να κάνει με τα προσωπικά της είδη και την τσάντα της για να μην την κλέψουν. Την ενημέρωσαν ότι κάμερες δεν υπάρχουν.

– Στο Παίδων έπεισε τους γιατρούς ότι ξέρει να χορηγεί φάρμακα μέσω γαστροστομίας στο παιδί, κάτι που έκανε έως την παραμονή του θανάτου του, όταν οι γιατροί πια την είχαν υποπτευθεί για τους σπασμούς του παιδιού και την είχαν αποκλείσει από τη χορήγηση των φαρμάκων σε αυτό.

– Το παιδί πάθαινε σπασμούς όταν ήταν μόνο του με τη μητέρα του. Ποτέ με άλλον.

– Μία ημέρα πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα, η Πισπιρίγκου –το καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές– τους είπε, προαναγγέλλοντας τη δολοφονία του παιδιού της, «αυτά τα επεισόδια που έχει κάνει δεν είναι τίποτα. Τώρα θα κάνει το μεγάλο».

Μετά τον θάνατο του παιδιού οι γιατροί στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ειδοποίησαν τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές γνωστοποιώντας τις υποψίες τους, κι άρχισε η έρευνα με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας, Γ. Μπισμπίκη, που εξελίχθηκε σε γενικευμένη έρευνα για τους θανάτους και των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, φθάνοντας στη σύλληψη της μητέρας.

Οι έρευνες, που θα περάσουν στα χέρια της Εισαγγελίας Αθηνών με την εποπτεία της προϊσταμένης της Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, στρέφονται και σε άλλες κατευθύνσεις για τον ρόλο συγγενικών προσώπων της Πισπιρίγκου, του συζύγου της, της αδελφής και της μητέρας της, αλλά και πού βρήκε η κατηγορουμένη την κεταμίνη, καθώς έχει επιβεβαιωθεί ότι ο σύζυγός της και ο πεθερός της ένα μεγάλο διάστημα δούλευαν σε φαρμακευτική εταιρεία. Και κάτι ακόμα. Οι έρευνες θα στραφούν στις αιτίες του αιφνίδιου θανάτου της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, που έφυγε από τη ζωή υπό συνθήκες που τώρα διερευνώνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση