ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κασσελάκης: Δώρο στον Ερντογάν οι δηλώσεις Συρίγου για τη Συνθήκη της Λωζάννης

Όταν κάνεις τέτοιο δώρο στον Ερντογάν, τα “δεν εννοούσα αυτό” περιττεύουν, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Kathimerini.gr

Για «δώρο» στον Ερντογάν κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του αναφορικά με τις δηλώσεις του Αγγελου Συρίγου, βουλευτή της Ν.Δ., για τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Πλάι σε έναν Ερντογάν που προσπαθεί εδώ και καιρό να αναθεωρήσει τη Συνθήκη της Λωζάνης, ήρθε σήμερα ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Συρίγος να υπερθεματίζει ότι “η Συνθήκη της Λωζάνης είναι παρωχημένη και το 97% της δεν έχει καμία αξία”!

Όταν κάνεις τέτοιο δώρο στον Ερντογάν, τα “δεν εννοούσα αυτό” περιττεύουν. Αμέσως μετά την επανεκλογή του, το 2023, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για “υποχωρήσεις”. Μετά ακολούθησαν οι “υποκλίσεις” και τη 2η μόλις μέρα του 2024, περνάμε σε “Συνθήκη χωρίς αξία”.

Να γνωρίζουν ότι, όσο και αν προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό μέσω τέτοιων δηλώσεων, θα τον βρουν σύσσωμο απέναντί τους.

Και βεβαίως, η Πατριωτική Αριστερά δεν πρόκειται να επιτρέψει παρέκκλιση ούτε κατά ένα εκατοστό από την πάγια θέση των ελληνικών κυβερνήσεων ως προς τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο κ. Συρίγος είχε αναφέρει ότι «σήμερα πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση και να πούμε την πραγματικότητα. Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι μια συνθήκη παρωχημένη σε σχέση με την αποστρατιωτικοποίηση». Ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε πως «η Συνθήκη της Λωζάννης είναι ένα τεράστιο πράγμα. Είναι μια βασική συμφωνία, έχει άλλες 14 συμφωνίες, παραρτήματα κ.λπ. Το 97% όλων αυτών στο σήμερα δεν έχει καμία αξία».

Διευκρινίσεις

Χθες, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αρχική του τοποθέτηση, ο Αγγελος Συρίγος προχώρησε σε δήλωση στην ιστοσελίδα militaire.gr ξεκαθαρίζοντας πως «εάν κάτι είναι παρωχημένο δεν σημαίνει ότι αναθεωρείται».

Αναφέρθηκε επίσης σε διατάξεις περί «συμμαχικών νεκροταφείων» και περί «επιστροφής αιχμαλώτων» που «δεν έχουν καμία βάση στο σήμερα», ενώ αναφορικά με τις διατάξεις περί αποστρατιωτικοποίησης σημείωσε ότι «αναφέρονται σε μέσα που αφορούσαν το τέλος του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου». Εξήγησε ότι το μοναδικό που έχει σημασία είναι οι διατάξεις για τα σύνορα και τις δύο μειονότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X