Kathimerini.com.cy
Στο τεύχος Φεβρουαρίου συγκεντρώσαμε τους σεφ του Γαστρονόμου σε ένα πειραιώτικο μηχανουργείο, μαζί με τα φαγητά που ετοίμασαν με έμπνευση από τις πατροπαράδοτες αποκριάτικες συνταγές από Ελλάδας και Κύπρο, όπου φωτογραφήθηκαν με παραδοσιακές φορεσιές του διονυσιακού καρναβαλιού. Μας φτιάχνουν σουτζουκάκια της σχάρας, πατέ από συκωτάκια πουλιών με «καμένο» βούτυρο και ωραιότατη τυροκαυτερή.
Κρέας στη σχάρα ή στην κατσαρόλα;
Η Τσικνοπέμπτη θέλει τηγάνι και σχάρα, αλλά ολόκληρη η Κρεατινή αγαπά τα ρουστικάλ μαγειρευτά, σαν το «χοιρινό με τα σέληνα» από τη Ζάκυνθο αλλά και το κοκκινιστό και αυγοκομμένο χοιρινό του Ταϋγέτου, κατσίκα στη λαδόκολλα, χοιρινό αφέλια με τις αντιναχτές πατάτες από την Κύπρο και τους σαρμάδες με κιμά και βούτυρο από τη Νάουσα.
Τα γλυκά της συγχώρεσης
Πλούσιο το γλυκό ρεπερτόριο της αποκριάς και υπάρχει λόγος. Είναι η τελευταία ευκαιρία να καταναλωθούν αυγά, τυριά και γάλατα, πριν αρχίσει η νηστεία.
Βράζουμε το ρυζόγαλο ή το ψήνουμε στον φούρνο; Να φτιάξουμε τηγανίτες σαν πιτάκια γεμιστές με μυζήθρα ή λουκουμάδες του Έβρου;
Ακόμη:
Ακόμη η Μαριλένα Ιωαννίδου μας φτιάχνει αποκριάτικα με twist
Πίτα-ρολό με παραδοσιακά λουκάνικα και σπιτικό chutney
και για την Τυρινή Σαγανάκι με μπιφτεκάκια από χαλούμι.
Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.