Kathimerini.com.cy
Με σεβασμό στην εποχικότητα, αποθεώνουμε το καρότο, το κουνουπίδι, τα πράσα και τις πατάτες και μαθαίνουμε όλα τα μυστικά τους ως προς στην αγορά και στη συντήρησή τους. Κάνουμε το καρότο μαρμελάδα και γλυκό του κουταλιού και διατηρούμε σε βάζο για όλο το χρόνο όλη τη γλύκα και το λαμπερό χρώμα του.
Το φουρνίζουμε, το βάζουμε σε τραγανές τάρτες, το κάνουμε γλυκοπικάντικο τσάτνεϊ και συνοδεύουμε τα τυριά και τα αλλαντικά μας, αλλά και πλούσιες σαλάτες και λιχούδικα γιαχνί. Μαθαίνουμε τις εποχές της πατάτας. Ναι έχει και μάλιστα τρεις (!) και ετοιμάζουμε τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες από την Μάνη, τον πιο εύκολο και νόστιμο πιρουνάτο πουρέ καθώς και τάρτες και απολαυστικά λαδερά. Πρασόρυζα, πρασόπιτες, αχνιστά και πρασοσέλινα με αυγολέμονο έχουν την τιμητική τους όπως και το κουνουπίδι με τα μυστικά του και τους χίλιους δυο τρόπους να το απολαύσουμε: Από τριμμένο ωμό σε σαλάτες, μέχρι φουρνιστό, τηγανητό πανέ και μουσακά.
Όλα, στον δεύτερο τόμο που κυκλοφορεί από τη Βιβλιοθήκη Γεύσης του Γαστρονόμου.
Mαζί Βeautiful People, K και New York Times