ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαστρονόμος, Αυγούστου: H τέχνη του μεζέ

Ένα εγχειρίδιο για τον Αύγουστο με δεκάδες συνταγές και πολλά μυστικά καλοπέρασης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μεζέδες με ονομασία προέλευσης

Σε όλη την Ελλάδα φτιάχνουν και τρώνε μεζέδες, αλλά σε κάποια μέρη η κουλτούρα του μεζέ είναι πολύ ανεπτυγμένη και έχει τους δικούς της κανόνες, τις δικές της συνήθειες και τις δικές της συνταγές που δεν συναντάς αλλού. Οι πολίτικες γαρίδες σε φύλλο κανταΐφι, οι κρητικοί χοχλιοί με βλίτα και οι βολιώτικοι μοσχιοί στιφάδο, είναι μόνο μερικοί από τους ελληνικούς μεζέδες με ονομασία προέλευσης.

Κωνσταντινούπολη

Η σειρά εμφάνισης του πολίτικου μεζέ είναι αυστηρή.

Βόλος

Στα Τσιπουράδικα του Βόλου οι μεζέδες έχουν ιεροτελεστία.

Κρήτη

Ο κρητικός μεζές φτιάχνεται με το τίποτα.

Θεσσαλονίκη

Ο πλουραλισμός του σαλονικιώτικου μεζέ.

Πες μου τι πίνεις να σου πω τι θα φας

Τι μεζέδες ζητάει το τσίπουρο, τι τρώμε με το ούζο και τι βγάζουμε με τη μπίρα ή το κρασί.

Ακόμη:

Η Μαριλένα Ιωαννίδου μάς φτιάχνει συνταγές της παρέας, σε ταψί. Έναν τταβά της πόλης χωρίς ρύζι, αλλά με λεπτές και τραγανές φέτες πατάτας, ένα γλυκόξινο κοτόπουλο α λα κυπριακά με το παραδοσιακότατο πουργούρι, ένα ταψί με μελιτζάνες, γιαούρτι και φέτα, αλλά και μια καρυδόπιτα με άρωμα Κύπρου.

Γαστρονόμος Αυγούστου. Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση