Kathimerini.com.cy
Το νέο τεύχος του Γαστρονόμου που κυκλοφορεί την Κυριακή, 13 Αυγούστου, με την «Καθημερινή», οι μέρες μας βάφονται κόκκινες!
Λερωθείτε υπεύθυνα με τη βασίλισσα του καλοκαιριού ντομάτα, που αλώνει την κουζίνα μας, πολιορκεί τις κατσαρόλες μας και κυριεύει τα φαγητά μας.
Ντοματολόγιο
Αναλυτικά όλες οι ποικιλίες που βρήκαμε στην Κύπρο,
από ντοματίνι δάκρυ μέχρι τη γαλλική Marmande.
Ντομάτες με αυγά
Ένας μεγάλος έρωτας που εκδηλώνεται με καγιανάδες και όχι μόνο… Τρεις λαχταριστές συνταγές πώς να απολαύσετε τον μεγάλο έρωτα του θέρους.
Βουτιά στη δροσερή ντομάτα
Ζουμερή, χυμώδης, με χρώμα κόκκινο, φωτεινό και σπίρτο στη γεύση, μια θάλασσα δροσιάς σε δύο καταπληκτικές συνταγές που δεν θέλουν μαγείρεμα.
Τα σουγαρίσματα
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα σουγαρίσματα και πώς να φτιάξετε τις σιγομαγειρεμένες σάλτσες χωρίς νερό.
Μια νοστιμιά έκπληξη
Ο κορυφαίος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου μάς υποδέχεται στην κουζίνα του και μας μαγειρεύει γεμιστά από την Αλεξάνδρεια.
Ακόμη:
Η Μαριλένα Ιωαννίδου μας φτιάχνει το γιορτινό τραπέζι για τον Δεκαπενταύγουστο, τρία καλοκαιρινά φαγητά φούρνου, Αρνί ψητό με λαχανικά, Ψάρι στο φούρνο με αρωματικά, Κολοκυθάκια με ντομάτα και βασιλικό στο φούρνο και ένα ιδιαίτερο γλυκό, με έμπνευση το Κυπριακό Brandy Sour, Brandy Sour Trifle.
Μαζί τα περιοδικά Τv Οδηγός και Κ.