Kathimerini.com.cy
Η Βικτόρια Γκρέι, 34 ετών, περιέγραψε πριν από λίγο καιρό στο κρατικό αμερικανικό ραδιόφωνο πώς είναι να ζει κανείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία. Μια μη ιάσιμη γενετική ασθένεια με χαμηλό προσδόκιμο ζωής και δύσκολη καθημερινότητα. Η κ. Γκρέι έγινε πριν από δύο χρόνια ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο δοκιμάστηκε θεραπευτικά η τεχνική CRISPR, η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί κάτι σαν το Ελ Ντοράντο της γενετικής. Ελάτε να δούμε πώς οι νέες τεχνολογίες στην τροποποίηση του γενετικού υλικού αλλάζουν τον κόσμο.
Έχουμε ακούσει ή διαβάσει δεκάδες απίθανες ιστορίες για το τι σημαίνει εικονική πραγματικότητα με ένα σετ κεφαλής VR στο κεφάλι σου. Από τα βιντεοπαιχνίδια στις ταινίες, στα chats και στo metaverse, μια συνεργάτης του περιοδικού που ζει αυτή την εποχή στην Βοστώνη καταγράφει όσα μπορείς να κάνεις σήμερα με ένα σετ γυαλιών εικονικής πραγματικότητας.
Tα ευφυή συστήματα μεταφορών συνδυάζουν τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών σε προηγμένες εφαρμογές, με στόχο να βελτιώσουν την ασφάλεια και να παρέχουν καινοτόμες υπηρεσίες στις μεταφορές. Διευκολύνουν τη διαχείριση της κυκλοφορίας και επιτρέπουν στους χρήστες και στα αγαθά να κάνουν έξυπνη χρήση των δικτύων μεταφοράς, ασφαλέστερη, αποδοτικότερη και φιλική προς το περιβάλλον. Οι έξυπνες πόλεις είναι εδώ!
Με αφορμή την εγκατάσταση της Λουκίας Αλαβάνου, που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας, παρουσιάζουμε Έλληνες καλλιτέχνες και ντιζάινερ που εμπνέονται από τον συναρπαστικό κόσμο των νέων τεχνολογιών.
Αρχιτέκτονας του πνεύματος και εραστής της κβαντικής μηχανικής, ο Ιταλός διανοούμενος της διεθνούς αρχιτεκτονικής ελίτ Massimiliano Fuksas μιλάει στο «Κ» για το πώς η παύση της πανδημίας μάς επέτρεψε να κάνουμε ένα άλμα 30 ετών στην τεχνολογία των κατασκευών και εξηγεί γιατί μια «αρχιτεκτονική της συγκίνησης» είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Μαζί το περιοδικό must και η New York Times.