Kathimerini.com.cy
Το νέο βιβλίο του Γαστρονόμου είναι μια ευκαιρία για γιορτή. Ευκαιρία να ανοίξουμε τις βεράντες, τις αυλές και τα μπαλκόνια μας και παρέα με τους οικείους μας να ανάψουμε το BBQ. Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα καλύτερα μπέργκερ της ζωής μας!
Συνταγές από τους εξπέρ του είδους
Σε ψησταριές γκαζιού ή στα κάρβουνα, ακολουθώντας απλές και εύκολες οδηγίες, θα ετοιμάσουμε ίσως το πιο διασκεδαστικό σκηνικό με πρωταγωνιστές τα ασυναγώνιστα μπέργκερ. Με μοσχαρίσιο κιμά και μανιτάρια, με καραμελωμένα κρεμμύδια, με σιγοψημένα κρέατα και γλάσο μπέρμπον, με παστράμι και τηγανητά αυγά, με σάλτσα ροκφόρ και τραγανές φέτες μπέικον: αυτά είναι μόνο λίγα από τα μπέργκερ που θα βρείτε στην ειδική αυτή έκδοση. Ποιος υπογράφει αυτές τις συνταγές; Ορισμένα από τα καλύτερα μπεργκεράδικα της πόλης μας έδωσαν τις συνταγές τους αλλά και μυστικά για να τα ετοιμάσουμε εύκολα στο σπίτι. Οι σεφ του Γαστρονόμου, επίσης, ετοίμασαν απολαυστικές συνταγές από κλασικό τσίζμπεργκερ και τσίλι μπέργκερ μέχρι ελληνικό με κάππαρη και φέτα, αλλά και με κεφαλογραβιέρα και γαλέτες πατάτας. Θα βρείτε ακόμα και μπέργκερ κόκορα, μπέργκερ με προβατίνα αλλά και με φραγκοσυριανό λουκάνικο!
Τα εναλλακτικά μπέργκερ
Βέβαια το κρέας δεν είναι μονόδρομος. Μέσα στα αφράτα ψωμάκια μας θα βάλουμε μυρωδάτα ψαρομπιφτέκια, γαριδομπιφτέκια αλλά και ολόκληρα φιλέτα ψαριού μαζί με μυρωδάτα λαδολέμονα.
Επίσης, θα βρούμε συνταγές για βίγκαν και για χορτοφάγους που τρώνε αυγά (ovo-vegetarian): τα μπέργκερ με όσπρια και λαχανικά είναι απλώς τέλεια! Ζηλευτά και για όσους δεν έχουν αυτές τις διατροφικές προτιμήσεις!
Ένα βιβλίο, 100 σελίδες, 46 συνταγές για τα καλύτερα μπέργκερ της ζωής μας.
Μαζί Beautiful People, K, Έξοδος και New York Times.