ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χ. Γεωργιάδης: Τι σημαίνει το αίτημα Βρετανών για πτήσεις προς κατεχόμενα

«Δεν ανησυχώ, αλλά την ίδια ώρα να έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας. Να μη νομίζουμε ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας», είπε στη ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν εμπνέει ανησυχία η παρέμβαση 50 πολιτικών της Βρετανίας προς τον Ντέιβιντ Κάμερον για απευθείας πτήση ΜΒ - κατεχομένων, όμως την ίδια ώρα μας καλεί να έχουμε επίγνωση ότι η πάροδος του χρόνου κατοχυρώνει την εδράιωση της κατοχής και της διχοτόμησης, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο πρόεδρος της Επιτοπής Εξωτερικών της Βουλής και βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης.

Όπως σημείωσε δεν υποτιμά την παρέμβαση των 50 Βρετανών πολιτικών, οι οποίοι, πρόσθεσε, εάν ληφθεί υπόψη τη συμπερίληψη του πρώην υπουργού Εξωτερικών των Εργατικών, Τζακ Στρο, ανήκουν στο φιλοτουρκικό λόμπι, όμως την ίδια ώρα, τόνισε, υπάρχει εντός του βρετανικού κοινοβουλίου μία ισχυρή ομάδα φιλίας με την Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας οι θέσεις είναι υποστηρικτικές.

Δεν ανησυχώ, αλλά την ίδια ώρα να έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας. Να μη νομίζουμε ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας, χωρίς να εννοώ ότι εμείς είμαστε το εμπόδιο, αλλά η Τουρκία», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Επικαλέστηκαν ρωσική ή ιρανική πρωτοβουλία

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα 50 Βρετανών πολιτικών από διάφορα κόμματα συνέταξαν επιστολή που απηύθυναν προς τον απερχόμενο Υπουργό Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον, ζητώντας την έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Βρετανίας και κατεχομένων. Στην επιστολή τους οι Βρετανοί πολιτικοί κάνουν λόγο για «τιμωρητική και άδικη απαγόρευση».

Όπως γράφει ο Independent, ελπίζουν ότι με την παρέμβασή τους θα βάλουν το θέμα στην ατζέντα της Κυβέρνησης που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές. Μεταξύ αυτών που συνυπογράφουν την επιστολή είναι ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των Εργατικών λόρδος Τζακ Στρο και ο πρώην ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος σερ Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

Η επιστολή αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως αν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν δημιουργήσει γέφυρες με το ψευδοκράτος, τότε προκύπτει ο κίνδυνος να το κάνουν χώρες όπως η Ρωσία και το Ιράν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ