ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θέλουν πλαίσιο ελέγχου επικίνδυνων οικοδομών πριν τη διάλυση της Βουλής

Ο Μαρίνος Μουσιούττας ανέφερε ότι οι απόψεις που κατατέθηκαν μπορούν να εμπλουτίσουν και να βελτιώσουν την πρόταση νόμου

ΚΥΠΕ

Προσπάθεια για θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τη διεξαγωγή ελέγχου οικοδομών, πριν τη διάλυση της υφιστάμενης σύστασης της Βουλής, γίνεται από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, στο πλαίσιο της συζήτησης για εισαγωγή ρυθμίσεων αναφορικά με τη διενέργεια ελέγχου για τη στατική επάρκεια και πολεοδομική καταλληλότητα οικοδομών, από επαγγελματίες εγγεγραμμένους στο ΕΤΕΚ.

Η συζήτηση επί της πρότασης νόμου που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Μαρίνος Μουσιούττας, συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση εισηγήσεων επί του κειμένου, τόσο από τα μέλη της Επιτροπής, όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Με δεδομένη τη διάλυσης της Βουλής στις αρχές Δεκεμβρίου, ενόψει προεδρικών εκλογών, εξετάζεται το κατά πόσο μπορεί να προωθηθεί για ψήφιση από την Ολομέλεια ένα γενικό νομοθετικό πλαίσιο, που θα θεσμοθετεί τη διεξαγωγή ελέγχων, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει το αρμόδιο Υπουργείο, δεν αναμένεται να κατατεθεί πριν τον Ιούνιο του 2023.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Μαρίνος Μουσιούττας ανέφερε ότι οι απόψεις που κατατέθηκαν μπορούν να εμπλουτίσουν και να βελτιώσουν την πρόταση νόμου. «Σκοπός και στόχος μας είναι να μπορέσουμε, αν είναι δυνατό μέσα σε αυτή τη Βουλή, να ψηφιστούν οι προτάσεις, που βάζουν το πλαίσιο του ελέγχου που θα πρέπει να ξεκινήσει να γίνεται», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο επερχόμενο κυβερνητικό νομοσχέδιο, ο κ. Μουσιούττας είπε ότι «ο καλύτερος εχθρός του καλού είναι το τέλειο και πιστεύουμε ότι μπορούν οι προτάσεις αυτές να εγκριθούν, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τα νομοσχέδια, όταν θα έρθουν, για να βελτιωθούν και να μπορέσει να γίνεται ο κατάλληλος έλεγχος».

Εξάλλου, κατέληξε, τίθεται και το ζήτημα της εξώδικης ρύθμισης των αδικημάτων που σχετίζονται με τους ελέγχους. «Η χρονοβόρα διαδικασία που ισχύει σήμερα, έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές η δικαιοσύνη να μην είναι δικαιοσύνη, γιατί συμβαίνει να επιβάλλεται ποινή σε κάποιο υποστατικό, το οποίο δεν υπάρχει πλέον ή έχει αλλάξει ο ιδιοκτήτης, επομένως είναι άνευ αντικειμένου», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση