ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Debate - Υπήρξε νικητής στην «μάχη» επικοινωνίας των υποψηφίων;

Τάραξε τα νερά της συζήτησης η αναφορά Κολοκασίδη για τις κομματικές χορηγίες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο χθεσινοβραδινό debate και την επικοινωνιακή «μάχη» που έδωσαν οι επτά υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας μίλησε στον «ΣΠΟΡ 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Διευθυντής Επικοινωνίας της «Γνώρα», Χαράλαμπος Ρωσσίδης. Ερωτηθείς αν η εικόνα του debate ήταν ικανοποιητική ο κ. Ρωσσίδης είπε ότι αυτό εναπόκειται στα ακροατήρια τα οποία απευθύνονται οι υποψήφιοι. «Αυτή τη φορά είχαμε επτά καθήμενους πρωταγωνιστές και ενδυματολογικά είδαμε το συνηθισμένο παραδοσιακό πλαίσιο με το μπλε χρώμα να κυριαρχεί. Παρόλο που περισσότεροι υποψήφιοι συμμετείχαν αυτή τη φορά, εκ των πράγματων, ίσως και λόγω του χρόνου ήταν λίγο περιοριστική η διαδικασία στο να αναπτυχθεί ένα debate με την παραδοσιακή έννοια του όρου» σημείωσε ο κ. Ρωσσίδης, εξηγώντας ότι οι ερωτήσεις ήταν περισσότερο για θέματα τακτικής παρά για θέσεις και προτάσεις. «Έχω την εντύπωση ότι η διαδικασία δεν έδινε τόσο την ευκαιρία μιας δομημένης διασταύρωσης θέσεων. Είδαμε περισσότερο διευκρινίσεις παρά διάλογο αν και φάνηκε όμως σε αρκετά σημεία ότι οι δημοσιογράφοι άφηναν τη συζήτηση να εξελιχθεί. Ασφαλώς δεν έλειψαν η αλληλοκατηγορίες, οι αιχμές τα υπονοούμενα και οι σοβαρές καταγγελίες», πρόσθεσε.

Η τακτική των υποψηφίων στα debate καθορίζεται από τις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις.

Παράλληλα ανέφερε ότι η τακτική των υποψηφίων στα debate καθορίζεται από τις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις. Έτσι εξηγείται, όπως είπε, ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν έντονος με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη προσπαθώντας να τον ταυτίσει με το ΑΚΕΛ με συχνές αναφορές στο 2013. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης από την άλλη ήταν φυσιολογικό να ακολουθεί μια πιο συντηρητική τακτική με απλά μηνύματα και με κύριο μέλημα να αποφύγει το λάθος. Σημείωσε ότι τον ξένισε η επιθετική τακτική του Ανδρέα Μαυρογιάννη έναντι του Αχιλλέα Δημητριάδη και ότι δεν γνωρίζει αν αυτό ήταν στο πλαίσιο μιας στρατηγικής ή αν επρόκειτο για αυθόρμητες αντιδράσεις. «Στην τελική οι αντιπαραθέσεις έδωσαν την ευκαιρία στον Νίκο Χριστοδουλίδη να μιλήσει ξανά για ενότητα, συλλογικότητα και μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, τονίζοντας ότι θέλει να μείνει έξω από τις αντιπαραθέσεις», διευκρίνισε.

Σε ερώτημα αν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι στην χθεσινοβραδινή τηλεμαχία είπε ότι ήταν ένα σχετικά εύκολο βράδυ για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις, διότι διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο το οποίο του επέτρεψε να παίξει πιο συντηρητικά και στο βαθμό που βοηθά τον ίδιο να διατηρεί τις αποστάσεις του. «Από εκεί και πέρα, κατά τη γνώμη μου, η απάντηση για το αν υπήρξε νικητής δεν μπορεί παρά να είναι υποκειμενική, δεδομένου ότι ο κάθε υποψήφιος απευθύνεται σε διαφορετικό ακροατήριο. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν ο κάθε υποψήφιος κερδίζει μέσα στα ακροατήρια που απευθύνεται ή πώς η αδιευκρίνιστη ψήφος εισπράττει αυτά που παρακολουθεί». Τέλος, ο κ. Ρωσσίδης αναφέρθηκε στον θέμα που ήγειρε ο κ. Κολοκασίδης με την χρηματοδότηση των υποψηφίων από την κρατική χορηγία, γεγονός που όπως είπε φάνηκε στην αρχή να ανατρέπει την ατζέντα και να ταράζει τα νερά της συζήτησης. «Όμως είχαμε την παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή στο Twitter την ώρα του debate, η οποία διαβάστηκε στον αέρα και με κάποιο τρόπο έκλεισε το θέμα αν και ακόμα συνεχίζουν να προκύπτουν ερωτήματα», κατέληξε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023
X