ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Με προσέγγισαν το 2008 και το 2016 για να διεκδικήσω ως ΓΓ του ΑΚΕΛ»

Ο Στέφανος Στεφάνου ανοίγει τα χαρτιά του στα «90 Λεπτά Πολιτικά Αλλιώς» για το κεφάλαιο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, τις αλλαγές στο κόμμα και την διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου άνοιξε τα χαρτιά του στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 95.00 «90 λεπτά Πολιτικά Αλλιώς», μιλώντας μεταξύ άλλων, για την πολύκροτη πρόταση του ΑΚΕΛ για την φορολόγηση των υπερκερδών των Τραπεζών και το ΔΗΚΟ, την πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου στην Κύπρο, τις αλλαγές στην «Εζεκία Παπαϊωάννου», πως τον καθόρισε ο Δημήτρης Χριστόφιας, το κεφάλαιο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και απαντά αν έπρεπε να διεκδικήσει νωρίτερα την Γενική Γραμματεία του κόμματος.

Απέρριψε τις αναφορές ότι καθυστέρησε να διεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, μάλιστα το όνομα του είχε ακουστεί κατά την διαδοχή του Δημήτρη Χριστόφια (2008) ωστόσο δεν το διανοήθηκε όπως είπε, καθώς δεν είχε την εμπειρία και τα προσόντα. Επίσης το 2016 τον προσέγγισαν άτομα λέγοντας του ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει τη θέση, κρίνοντας σωστά που δεν το έπραξε, θεωρώντας σωστά που στήριξε τον Άντρο Κυπριανού.

Δεν έκρυψε την ενόχληση του προς το πρόσωπο του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τα όσα εξελίχθηκαν στην ολομέλεια της βουλής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενα του πρόεδρου του ΔΗΚΟ ως προβληματικά για το ΑΚΕΛ για αυτό αισθάνθηκε και την ανάγκη να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του κόμματος. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την επίμαχη ολομέλεια ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΑΚΕΛ, κατηγορώντας το ότι προωθεί μια αποσταθεροποιητική για το τραπεζικό σύστημα και την κυπριακή οικονομία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ εξέφρασε την άποψη ότι κάθε νέο πράγμα προκαλεί αντιδράσεις, αναφερόμενος στις καταστατικές αλλαγές που προχώρησε το κόμμα της αριστεράς τον Νοέμβριο του 2023, συμπληρώνοντας ότι οι εν λόγω αλλαγές προσελκύσαν αρκετό κόσμο κοντά στο κόμμα. Παρ' όλ' αυτά πρόσωπα που συμπορεύτηκαν με το ΑΚΕΛ στις Προεδρικές Εκλογές του 2023 βλέπουμε να έχουν κάνει άλλες επιλογές αντί του ΑΚΕΛ, με τον κ. Στεφάνου να απαντά ότι είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέξει ότι θέλει, ενώ δεν ανάμενε ότι όσοι επέλεξαν Ανδρέα Μαυρογιάννη θα εντάσσονταν στο ΑΚΕΛ.

Δεν έκρυψε, ότι συζητείται το όνομα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από μέλη του κόμματος για μια πιθανή συνεργασία, όπως και κάθε φόρα που υπάρχουν εκλογές ακούγονται διάφορα ονόματα διευκρίνισε. Ο Στέφανος Στεφάνου κρίνει ότι είναι νωρίς για να αναφερθεί σε ονοματολογία αναφορικά με τις Προεδρικές Εκλογές του 2028. Παράλληλα ο Στεφάνου άφησε αιχμές, σε σχέση με τις επιλογές για τις Προεδρικές, προς τον Άντρο Κυπριανού όταν ο δεύτερος σε παρέμβαση του στον Alpha έριξε «άκυρο» στο Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Πιο συγκεκριμένα ο Στέφανος Στεφάνου ανέφερε «δεν λειτουργούμε με αποκλεισμούς οποιασδήποτε υποψηφιότητας, γιατί δεν συζητούμε οποιασδήποτε υποψηφιότητας, συζητούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια γερή προγραμματική βάση πάνω στην οποία μπορούν να στηριχθούν κάποιες συνεργασίες».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, προανήγγειλε ενδοσκόπηση, μιλώντας για ζητήματα εντός του κόμματος που είναι ανοικτά, από παλιές αποφάσεις, και κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητηθούν, ωστόσο αυτό θα γίνει την κατάλληλη στιγμή για μην περιέλθει το κόμμα σε μια εσωστρέφεια.

Όσο αφορά τον Δημήτρη Χριστόφια, ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι τον καθόρισε ιδεολογικοπολιτικά και πνευματικά, ωστόσο πρόσθεσε ότι είχε κάποιες διαφορετικές απόψεις για το πως θα μπορούσε η Κυβέρνηση να απευθύνει στον κόσμο για το Μαρί, ενώ αναφέρθηκε και στην διαφορετική προσέγγιση που είχαν για το θέμα των καζίνων στην Κύπρο, καθώς ο Στέφανος Στεφάνου είχε την άποψη ότι με συγκεκριμένες ασφαλιστικές δικλίδες θα βοηθούσε για τα έσοδα του κράτους σε αντίθεση με τον Δημήτρη Χριστόφια που ήταν αρνητικός.

Ακούστε αναλυτικά όσα λέχθηκαν στην εκπομπή:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση