![](https://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/wnp/articles/202502/548078/images/b_gerapetritis-dicarlo.jpg)
ΚΥΠΕ
Τη θέση ότι η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτική αλλά και ότι η Αθήνα επιμένει για μια λύση βασισμένη σε μία Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επανέλαβε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στην Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στην Αθήνα.
Όπως επισημαίνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της ομόφωνης ανανέωσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), για την οποία η Ελλάδα κατέβαλε εργώδεις προσπάθειες, ως εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Από την πλευρά της, η κα ντι Κάρλο ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας είναι αφοσιωμένος στο Κυπριακό και επιδιώκει να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Ευχαρίστησε, δε, την Ελλάδα για τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει εντός του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ενημέρωσε τον κ. Γεραπετρίτη σχετικά με τις προετοιμασίες για την επικείμενη άτυπη πενταμερή συνάντηση.
@GreeceMFA
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) February 12, 2025
FM George Gerapetritis’ mtg w/ #UN Under-Secretary-General for Political & Peacebuilding Affairs, Rosemary DiCarlo
Συνάντηση ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη με τη Βοηθό Γενική Γραμματέα των ΗΕ, αρμόδια για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Rosemary DiCarlo pic.twitter.com/fynY3mVKSX