Μέχρι 100 χιλιάδες Γάλλους τουρίστες μπορεί να δεχθεί φέτος η Κύπρος σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, μιλώντας στο περιθώριο επαφών του στη Γαλλία. Όπως δήλωσε στην «Κ», τα μηνύματα που έχει εισπράξει από τις επαφές του, είναι ότι υπάρχει ζεστό ενδιαφέρον για ταξίδια προς την Κύπρο, κάτι που φέτος μπορεί να γίνει πραγματικότητα εφόσον υπάρχει πτητικό πρόγραμμα που να συνδέει απευθείας τις δύο χώρες. Συγκεκριμένα, προσφέρονται 20 πτήσεις την εβδομάδα από το Παρίσι, Μασσαλία, Τουλούζη, Λυόν και Στρασβούργο.
Ο Σάββας Περδίος τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την συγκεκριμένη αγορά, όχι μόνο φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια, εφόσον το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Κύπρος, ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις των Γάλλων τουριστών. Από την πλευρά του Υφυπουργείου, όπως ανέφερε, έχουν προστεθεί νέα προϊόντα, έχουν ενισχυθεί οι ειδικές μορφές τουρισμού, οι ειδικές διαδρομές, το Heartland of Legends, τα Χριστουγεννιάτικα χωριά και η κυπριακή γαστρονομία με τα σήματα ποιότητας Cyprus Breakfast και Taste Cyprus.
Taste Cyprus στη Γαλλία
Όσο αφορά το τελευταίο- το σήμα ποιότητας Taste Cyprus, χθες έγινε για πρώτη φορά «εξαγωγή» του σήματος στο εξωτερικό. Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός, για πρώτη φορά πιστοποιήθηκε εστιατόριο κυπριακό με το συγκεκριμένο σήμα ποιότητας, στην Γαλλία. Πρόκειται για δύο εστιατόρια τα οποία ανήκουν στην οικογένεια Μαυρομμάτης, το ένα εκ των οποίων έχει βραβευτεί με ένα αστέρι Michellin. «Από την στιγμή που κυπριακά εστιατόρια στο εξωτερικό λειτουργούν ως πρεσβευτές της κυπριακής γαστρονομίας, θέλουμε να τους πιστοποιήσουμε με το σήμα ποιότητας Taste Cyprus, ώστε να χρησιμοποιήσουμε την κυπριακή γαστρονομία ως εργαλείο προσέλκυσης τουρισμού». σχολίασε σχετικά.
Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος με την οικογένεια Μαυρομμάτης.