ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυβερνοεπίθεση στην Ευρωβουλή μετά τον χαρακτηρισμό της Ρωσίας ως χώρας - τρομοκράτη

Νωρίτερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα, μέσω του οποίου η Ρωσία χαρακτηρίζεται ως κράτος που «χρησιμοποιεί μέσα τρομοκρατίας»

Kathimerini.gr

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε ο ιστότοπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ε.Κ., λίγη ώρα αφότου οι ευρωβουλευτές ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζουν τη Ρωσία «κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο εκπρόσωπος Ζάουμε Ντουκ έκανε λόγο για «μια επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDOS)» που είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί «μη διαθέσιμος ο ιστότοπος» του ευρωπαϊκού θεσμού. «Οι ομάδες του Κοινοβουλίου εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

Νωρίτερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα, μέσω του οποίου η Ρωσία χαρακτηρίζεται ως κράτος που «χρησιμοποιεί μέσα τρομοκρατίας».

Στο ψήφισμα που ενέκριναν οι ευρωβουλευτές, υπογραμμίζουν ότι οι εσκεμμένες επιθέσεις και θηριωδίες, που διαπράττονται από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και άλλες δυνάμεις που ελέγχονται από αυτές εναντίον αμάχων στην Ουκρανία, η καταστροφή μη στρατιωτικών υποδομών και άλλες σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου συνιστούν τρομοκρατικές πράξεις και εγκλήματα πολέμου.

Υπό αυτό το πρίσμα, αναγνωρίζουν τη Ρωσία ως κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας και ως κράτος που «χρησιμοποιεί μέσα τρομοκρατίας», ενώ καλούν και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να πράξουν το ίδιο.

Ομάδα που πρόσκειται στο Κρεμλίνο ανέλαβε την ευθύνη

Μια ομάδα που πρόσκειται στο Κρεμλίνο ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η πρόεδρος του ευρωπαϊκού θεσμού, Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχεται μια σύνθετη κυβερνοεπίθεση. Μια ομάδα φιλική προς το Κρεμλίνο ανέλαβε την ευθύνη» ανέφερε η κ. Μετσόλα σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας την αντιμετωπίζουν και προστατεύουν τα συστήματά μας. Και αυτό, αφού χαρακτηρίσαμε τη Ρωσία κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας. Η απάντησή μου: Slava Ukraini (δόξα στην Ουκρανία)», πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις αυτού του τύπου (DDoS, επίθεση άρνησης εξυπηρέτησης) συνίστανται συνήθως στην αποστολή πολύ μεγάλου αριθμού μηνυμάτων ή αιτημάτων σύνδεσης με ένα σύστημα, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η πρόσβαση σε αυτό.

Αναγκαίο ένα νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.

Με δεδομένο ότι η Ε.Ε. δεν μπορεί επί του παρόντος να χαρακτηρίσει επισήμως κράτη προαγωγούς της τρομοκρατίας, το Κοινοβούλιο καλεί την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να θεσπίσουν το κατάλληλο νομικό πλαίσιο και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ενταχθεί η Ρωσία σε αυτόν τον κατάλογο.

Αυτό θα ενεργοποιήσει σειρά σημαντικών περιοριστικών μέτρων κατά της Μόσχας και θα έχει θεμελιώδεις περιοριστικές επιπτώσεις στις σχέσεις της Ε.Ε. με τη Ρωσία, αναφέρει το Ε.Κ.

Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές καλούν το Συμβούλιο να συμπεριλάβει τη ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση «ομάδα Βάγκνερ», το 141ο Ειδικό Μηχανοκίνητο Σύνταγμα (γνωστό και ως «Kadyrovites»), καθώς και άλλες ένοπλες ομάδες, πολιτοφυλακές και ένοπλες δυνάμεις υπό ρωσικό έλεγχο που χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία, στον κατάλογο των τρομοκρατών της Ε.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση