ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπόθεση με «εγκλωβισμένους πρόσφυγες στον Έβρο» δημοσιεύει η τουρκική Yeni Safak

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του Σελίμ Ιντρίς, συντονιστή του Γραφείου Προσφυγικών Υποθέσεων του Εθνικού Συνασπισμού της Συριακής Αντιπολίτευσης και των Επαναστατικών Δυνάμεων (SMDK).

Kathimerini.gr

Mία υπόθεση που παραπέμπει στο επεισόδιο που είχε σημειωθεί πέρυσι τέτοιο καιρό, πάλι σε νησίδα του Έβρου, δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Ειδικότερα, με τίτλο «Περιμένουν στον Έβρο χωρίς φαγητό και νερό», υποστηρίζει ότι «50 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι απωθήθηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα, περιμένουν χωρίς φαγητό και νερό στις νησίδες του ποταμού Έβρου εδώ και περίπου 1 μήνα. Ενώ οι πρόσφυγες παλεύουν για τη ζωή τους, οι ελληνικές αρχές αδιαφορούν και πάλι».

Το ίδιο δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας προσθέτει ότι «ο ποταμός Έβρος, που αποτελεί το σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, γίνεται για άλλη μια φορά μάρτυρας ενός προσφυγικού δράματος. 50 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι απωθήθηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας κατά την προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα, περιμένουν το θάνατο εγκλωβισμένοι σε νησίδες στον Έβρο εδώ και περίπου 1 μήνα. Ενώ οι πρόσφυγες παλεύουν για τη ζωή τους, η αδιαφορία των ελληνικών αρχών για την κατάσταση προκάλεσε αντιδράσεις».

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Yeni Safak:

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του Σελίμ Ιντρίς, συντονιστή του Γραφείου Προσφυγικών Υποθέσεων του Εθνικού Συνασπισμού της Συριακής Αντιπολίτευσης και των Επαναστατικών Δυνάμεων (SMDK), ο οποίος έκανε λόγο για αναφορές ότι «οι ελληνικές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν διαπράξει παραβιάσεις εναντίον αυτών των προσφύγων».

Η Yeni Safak συμπληρώνει ότι ο Σελίμ Ιντρίς σημείωσε ότι «οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας έσπρωξαν τους πρόσφυγες, που πέρασαν τα σύνορα προς τον ποταμό Έβρο στις 14 Ιουλίου και ότι οι πρόσφυγες κινδυνεύουν να πεθάνουν από τη δίψα, καθώς το νερό του ποταμού είναι ακατάλληλο για πόση».

Ο Ιντρίς κάλεσε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, ιδίως τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), να αναλάβουν δράση για τη διάσωση των προσφύγων και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα για να επιτρέψει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και τροφίμων στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, τονίζει το δημοσίευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση