ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΣΥΡΙΖΑ: Εβαλαν στο κάδρο της αντιπαράθεσης και τον Τσίπρα

48 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δύο στρατοπέδων με δηλώσεις, συνεντεύξεις, αναρτήσεις και βίντεο

Kathimerini.gr

Στο κόκκινο βρίσκεται η αντιπαράθεση μεταξύ Εφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη και των υποστηρικτών τους λίγες μόλις ώρες πριν από τις κρίσιμες κάλπες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον, πέρα από τα σκληρά εσωκομματικά πυρά που εκτοξεύονται εκατέρωθεν σε καθημερινή βάση, στο κάδρο έχει μπει και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Το βράδυ της Παρασκευής, αναφερόμενος στο «κρατίδιο», χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης για να περιγράψει τα κατεχόμενα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος έχει εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή του στον 35χρονο υποψήφιο, επιχείρησε να καλύψει το λάθος του, αφήνοντας ωστόσο ακάλυπτο… τον Τσίπρα, καθώς όπως σημείωσε τα εθνικά θέματα «δεν είναι ο Κασσελάκης που δεν τα γνωρίζει, κανείς δεν τα γνωρίζει. Κανείς πριν εμπλακεί με αυτό το θέμα. Και ο ίδιος ο Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, και ο οποιοσδήποτε, όταν ξεκίνησε την πορεία αυτή… δεν τα ήξεραν τα θέματα στον βαθμό που πρέπει. Με την τριβή τα μαθαίνεις». Πρόσθεσε μάλιστα πως ο κ. Κασσελάκης «μαθαίνει γρήγορα», τονίζοντας παράλληλα πως είναι άδικη μία κόντρα γνώσεων για τα ελληνοτουρκικά.

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα είχε ασκήσει την Πέμπτη ο Νίκος Φίλης. Σχολιάζοντας σε συνέντευξή του την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, έκανε λόγο για ένα «ανοχύρωτο κόμμα», οι δομές λειτουργίας του οποίου είχαν διαλυθεί μέσα σε συνθήκες ενός αρχηγισμού. Οπως τόνισε στη συνέχεια, «ο αρχηγισμός εκείνης της εποχής, που έχει όνομα, μετατρέπεται σε μεσσιανισμό, που επίσης έχει όνομα».

Σε ερώτηση για το αν κρίνει πως απαιτείται παρέμβαση Τσίπρα ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογων, ο κ. Φίλης σχολίασε: «Ο Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει. Δυστυχώς χρησιμοποιούν το όνομά του άτομα που είναι στον χώρο του Κασσελάκη, που λένε ψέματα περί SMS. Αυτά λοιπόν πρέπει να ξεκαθαριστούν και είδα ένα κείμενο που έγραψε προχθές ο συνάδελφος ο Θανάσης Κρατερός, που λένε όλοι ότι απηχεί τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα. Δεν το καταλαβαίνω εγώ αυτό».

Κλείνοντας, τόνισε: «Εγώ, επειδή γνωρίζω τον Τσίπρα τόσα χρόνια, περίμενα να έχει το θάρρος να πει αυτό που πιστεύω ότι και ο ίδιος πιστεύει. Οτι δεν υπήρξε κανένα θέμα υπονόμευσης».

Μία ημέρα πριν, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, με δήλωσή του είχε καλέσει και αυτός τον Α. Τσίπρα να προχωρήσει σε δήλωση μέχρι την ημέρα των εκλογών, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ηθική και πολιτική υποχρέωση. Κατηγόρησε επίσης την πλευρά Κασσελάκη πως εργαλειοποιεί τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νόμος Κατρούγκαλου και η παρακαταθήκη των Ανδρέα Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα

Να απαντήσει για την αναφορά του σε «κρατίδιο» στα κατεχόμενα της Κύπρου, αλλά και στα εσωκομματικά πυρά, επιχείρησε για ακόμα μία φορά μέσω Facebook ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Με σαφείς αιχμές για το «στρατόπεδο» Αχτσιόγλου, ο Στ. Κασσελάκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ότι έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές στον αμερικανικό Τύπο «για τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια». «Δυστυχώς στα αγγλικά η σχετική ορολογία είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου».

«Εγώ πατάω στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά μας θέματα. Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική. Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων» πρόσθεσε.

Αναλυτικά η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Απαντάω σε ό,τι χειρότερο γράφτηκε μετά το λεκτικό μου ατόπημα.
Ολα εδώ.
Μπροστά σας, αδιαμεσολάβητα.
-«Δεν φταίει που δεν ξέρει καλά ελληνικά, είναι άσχετος»
Eχω πολλές φορές αρθρογραφήσει στον αμερικανικό Τύπο για τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια.
Δυστυχώς στα αγγλικά η σχετική ορολογία είναι εντελώς διαφορετική.
Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου.
-«Πώς θα πάει να μας εκπροσωπήσει διεθνώς;»
Στα αγγλικά, είναι η απάντηση.
Μέχρι να γίνουν τα ελληνικά μου όπως τα αγγλικά μου, στα αγγλικά.
Λέτε να μην τα μιλάνε στο εξωτερικό;
-«Να μας πει τι πρεσβεύει στην εξωτερική πολιτική»
Τις θέσεις μίας πατριωτικής σύγχρονης Αριστεράς, με την παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι σε κάθε απειλή.
Διάλογος με τους γείτονες, μόνο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές:
-όχι αποστρατιωτικοποίηση των νησιών
-όχι συνεκμετάλλευση πριν οριοθετηθεί η ΑΟΖ
-όχι απεμπόληση του κυριαρχικού μας δικαιώματος για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.
-«Αποκάλυψε την ατζέντα του, δεν είναι πατριώτης»
Αποκάλυψα ότι… στα ελληνικά θέλω δουλειά.
Εγώ πατάω στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά μας θέματα.
Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή, που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική.
Δεν έχω στο πλευρό μου κανέναν βουλευτή που να πιστεύει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων.
Τα ερωτήματα περί πατριωτισμού αλλού, όχι σ’ εμένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση