ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κυρ. Μητσοτάκης: Κανένα περιθώριο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

«Είπε ψέματα στο debate ο κ. Ανδρουλάκης ότι δεν τον έχω καλέσει», είπε ο πρωθυπουργός

Kathimerini.gr

Εντονα μηνύματα προς την αλβανική κυβέρνηση για την υπόθεση Μπελέρη, αλλά και προς τους ψηφοφόρους για το «υπαρκτό ενδεχόμενο» μιας κυβέρνησης «των ηττημένων» απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Λαύριο.

Ο πρωθυπουργός διέψευσε με έντονο τρόπο τον ισχυρισμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη κατά τη τηλεοπτική συζήτηση της περασμένης Τετάρτης ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τον έχει καλέσει ποτέ σε συνάντηση λέγοντας: «Δεν μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης να βγαίνει και να λέει στο ντιμπέιτ ότι δεν τον κάλεσα ποτέ να συναντηθεί μαζί μου, είναι ψέματα.»

Τόνισε ότι επανειλημμένα τον κάλεσε αλλά «όταν έχει αποφύγει να με συναντήσει, καταλαβαίνετε ότι αυτό ήταν μια τακτική του από την αρχή, να μη με συναντήσει», σημείωσε, εκτιμώντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται πολύ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οταν λέει ότι δεν θέλει ούτε τον Τσίπρα ούτε τον Μητσοτάκη, βασικά εννοεί όχι στον Μητσοτάκη, αφού ο κόσμος ξέρει ποιος θα είναι πρώτος στις εκλογές», σχολίασε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένα περιθώριο μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου να υπάρξει κάποια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, έστω κι αν αριθμητικά αυτό μπορεί να οδηγούσε σε μια κυβέρνηση που θα έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ότι «τα γκρίζα σποτ κυριαρχούν στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ» και σχετικά με το κράτος δικαίου και τις παρακολουθήσεις είπε ότι έχει ήδη γίνει ό,τι έπρεπε να γίνει, ενώ είπε ότι «δεν είναι δυνατόν να μας κουνάει το δάχτυλο αυτός που έχει στα ψηφοδέλτιά του έναν καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο για ένα βαρύτατο πολιτικά αδίκημα».

Σκληρό μήνυμα προς τα Τίρανα

Σχετικά με τις σημερινές τουρκικές εκλογές ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο και για το χειρότερο» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ κατακεραύνωσε τη σύλληψη και κράτηση του Βορειοηπειρώτη πολιτικού Φρέντι Μπελέρη στην Αλβανία λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτο, αδιανόητο δύο μέρες πριν τις εκλογές να φυλακίζεται». Τόνισε ότι η Ελλάδα θα παραμένει πάντα αρωγός της ελληνικής μειονότητας στη χώρα και ότι έχει προειδοποιήσει για συνέπειες όχι μόνο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στην ενταξιακή πορεία των Τιράνων προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Δεν πρόκειται να ανεχθώ τέτοιες συμπεριφορές» είπε με έντονο ύφος απευθυνόμενος προς την αλβανική ηγεσία, εκφράζοντας την ελπίδα να εκτονωθεί γρήγορα η κατάσταση.

Το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης των ηττημένων παραμένει ανοικτό, και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν οι ψηφοφόροι, γι΄ αυτό θα πρέπει η ΝΔ να είναι τόσο ισχυρή ώστε να αποτραπεί κάτι τέτοιο, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ακόμη ότι είναι πιθανό να κοστολογηθούν τα προγράμματα των κομμάτων από κάποιον ανεξάρτητο φορέα ενόψει των επόμενων εκλογών. «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τινάζει τελείως την μπάνκα στον αέρα, ας το στείλει σε κάποιον από τους οίκους αξιολόγησης», σχολίασε.

Για τον πληθωρισμό είπε «εκτιμώ ότι και στα τρόφιμα θα υπάρχει αποκλιμάκωση τους επόμενους μήνες. Το Market Pass ήταν ένα μέτρο προσωρινής στήριξης, και εξετάζουμε το ενδεχόμενο επέκτασής του, αλλά η μόνιμη λύση είναι η στήριξη και βελτίωση των μισθών και των εισοδημάτων των πολιτών», πράγμα που θα πραγματοποιηθεί με την επέκταση της οικονομίας.

Ενίσχυση του επιτελικού κράτους

«Το επιτελικό κράτος είναι αναντικατάστατο» είπε, απαντώντας σε ερώτηση του Σταύρου Παπαντωνίου της «Κ», υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη λειτουργία της κυβέρνησης χωρίς αυτό. Παράλληλα εξήγγειλε και προσπάθεια βελτίωσής του, λέγοντας «ήρθε για να μείνει και να γίνει καλύτερο».

«Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι τέτοιο που θα μας επιτρέψει να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας», προέβλεψε: «Εχω αποδείξει ότι μπορώ να συνθέτω και σε μια κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να υπάρχουν στελέχη και από άλλους χώρους. Εάν κάτι μάθαμε από αυτή την τετραετία είναι ότι πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα στη δεύτερη τετραετία, να συγκρουόμαστε ακόμη πιο επίμονα, ειδικά με εκείνες της εστίες του αναχρονισμού, του ωχαδερφισμού, που θέλουν να κρατήσουν το ελληνικό κράτος πίσω».

«Δε θέλω να είμαι διαχειριστής. Θέλω να κάνω μεγάλες αλλαγές, και έχω ήδη κάνει», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση