ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κορωνοϊός: Η απάντηση του Υπ. Υγείας στις ανησυχίες για τον χώρο απομόνωσης

Η απόφαση προκάλεσε τις αντιδράσεις των κατοίκων της κοινότητας Κανναβιών, όπου βρίσκεται ο χώρος της καραντίνας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αντιδράσεις προκάλεσε στην κοινότητα Κανναβιών η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας ότι έχει επιλεχθεί χώρος στην περιοχή, για να χρησιμοποιηθεί ως απομόνωση ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Το Υπουργείο Υγείας, με ανακοίνωσή του την Τρίτη 18/02, επιχειρεί να καθησυχάσει τους κάτοικους της περιοχής, τονίζοντας ότι αυτό θα εφαρμοστεί μόνο αν υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί μας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από κατοίκους της περιοχής όπου βρίσκεται ο χώρος που παραχωρήθηκε για να χρησιμοποιηθεί ως απομόνωση των ατόμων που θα έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι οι συγκεκριμένες υποδομές θα χρησιμοποιηθούν μόνο εάν και εφόσον επιβεβαιωθεί η ύπαρξη κρούσματος στην Κύπρο. Εκεί θα φιλοξενηθούν αποκλειστικά τα άτομα που θα έχουν έρθει σε στενή επαφή με το εν λόγω περιστατικό για περίοδο 14 ημερών και θα είναι ασυμπτωματικά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), τα άτομα που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού πρέπει να τίθενται σε περιορισμό, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κατάλληλες ξενοδοχειακές υποδομές, που να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με οργανωμένο νοσοκομείο, ούτως ώστε να παρακολουθούνται από επαγγελματίες υγείας για 14 μέρες.

Σε περίπτωση που κάποιο από αυτά τα άτομα παρουσιάσει συμπτωματολογία οποιαδήποτε στιγμή εντός των 14 ημερών που θα βρίσκεται σε απομόνωση, τότε θα μεταφέρεται αμέσως στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού ή στο Μακάρειο Νοσοκομείο εάν πρόκειται για παιδί, και θα ενεργοποιείται το πρωτόκολλο για διαχείριση ύποπτου περιστατικού.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι οι σχεδιασμοί αυτοί γίνονται προληπτικά για τη διαχείριση και των ακραίων ενδεχομένων, αφού οι εκτιμήσεις των διεθνών και ευρωπαϊκών αρμόδιων οργανισμών αναφέρουν πως η πιθανότητα εξάπλωσης της επιδημίας στις ευρωπαϊκές χώρες είναι χαμηλή. Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού και σε καμία περίπτωση δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  |  Λευκωσία  |  Coronavirus  |  Ασία  |  Κίνα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X