ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο

Η Θεία Λειτουργία στο στάδιο ΓΣΠ στην παρουσία χιλιάδων πιστών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο, από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου του 2021, αποτέλεσε ένα ιστορικό γεγονός, καθώς ήταν η δεύτερη φορά που προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας επισκεπτόταν την Κύπρο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την παρουσία του στη χώρα μας είχε τονίσει ότι η Κύπρος χάρη στη θέση της σε ένα γεωγραφικό, ιστορικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό σταυροδρόμι, μπορεί να προωθήσει ενεργά την ειρήνη. «Ας γίνει ένα ανοικτό εργοτάξιο οικοδόμησης της ειρήνης στη Μεσόγειο», είπε, προσθέτοντας ότι η ειρήνη συχνά δεν γεννιέται από τις πράξεις μεγάλων προσωπικοτήτων, αλλά από την καθημερινή αποφασιστικότητα των πιο απλών των πιο μικρών ανθρώπων.

«Ας θυμηθούμε», έλεγε, «την ιστορία της Κύπρου και θα δούμε πώς η συνάντηση και η υποδοχή των άλλων έχουν αποφέρει ευεργετικούς καρπούς μακροπρόθεσμα. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά την ιστορία του Χριστιανισμού, για τον οποίο η Κύπρος υπήρξε το ‘εφαλτήριο’ για εξάπλωση στην ήπειρο, αλλά και ως προς την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που έχει βρει τον πλούτο της στην ενσωμάτωση. Αυτό το πνεύμα της διεύρυνσης, αυτή η ικανότητά εκείνου που βλέπει πέρα από τα σύνορα του μπορεί μόνο να τον αναζωογονεί και επιτρέπει την ανάκτηση της χαμένης ακτινοβολίας».

Η Θεία Λειτουργία στο στάδιο ΓΣΠ

Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε Θεία Λειτουργία στο στάδιο ΓΣΠ στην παρουσία χιλιάδων πιστών. Παρακολουθείστε την ομιλία που έδωσε τότε (πηγή: ALPHA)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ποντίφικας πρόσφατα, μάλιστα, αναφέρθηκε και πάλι στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας αναφέροντας στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του:

«Το 'Αγιο Έτος ας είναι και ευκαιρία για να πέσουν τα τείχη που χωρίζουν: τα ιδεολογικά τείχη, που τόσες φορές επηρεάζουν καθοριστικά την πολιτική ζωή, και τα υλικά , όπως η διαίρεση που υφίσταται -εδώ και πενήντα χρόνια- στο νησί της Κύπρου και η οποία έπληξε τον κοινωνικό και ανθρώπινο ιστό του. Εκφράζω την προσδοκία να μπορέσει να επιτευχθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, η οποία να θέσει τέλος στην διαίρεση, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα και στην αξιοπρέπεια όλων των κυπριακών κοινοτήτων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση