Kathimerini.com.cy
Ρεβεγιόν - Ιδέες και συνταγές για το γιορτινό τραπέζι
Ελληνικές βασιλόπιτες, ρεβεγιόν α λα ιταλικά, γιορτινά ροφήματα και γιορτινά γλυκά.
Φτιάχνουμε την περίφημη γλυκάλμυρη βασιλόπιτα Λέσβου, την κυπριακή πίτα του Άι Βασίλη, γιορτινή φοκάτσια, πορκέτα σε ρολό, και μοσχοκάρυδο και προφιτερόλ μον μπλαν.
Ελληνικές Βασιλόπιτες
Γλυκές, αλμυρές, τσουρεκένιες, κέικ, πίτες, απίθανα νόστιμες και ιδιαίτερες, οι 14 βασιλόπιτές μας από την Ελλάδα, την Κύπρο και τις χαμένες πατρίδες, κλείνουν μέσα τους, μαζί με το φλουρί, όλη την παράδοση του τόπου τους.
Ρεβεγιόν α λα ιταλικά
Αν και οι γείτονές μας το βράδυ της παραμονής είθισται να απολαμβάνουν ένα πιάτο φακές σούπα με λουκάνικα, φαγητό που ετοιμάζεται από την πιο απλή τρατορία μέχρι τα αστεράτα εστιατόρια και θεωρείται σύμβολο καλής τύχης, εμείς επιλέξαμε τις πιο γιορτινές ιταλικές συνταγές για έναν λαμπερό μπουφέ για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς!
Ροφήματα γιορτινά
Όχι, δεν είμαστε σε κάποια χριστουγεννιάτικη αγορά της βόρειας Ευρώπης ούτε σε κάποιο βιεννέζικο καφέ ούτε και σε κάποιον καφενέ της Ανατολής. Όμως, ταξιδεύουμε εκεί με κάθε γουλιά από αυτά τα ζεστά αλκοολούχα ποτά, τα τσάγια με μπαχαρικά και τις ζεστές σοκολάτες.
Γιορτινά γλυκά δια χειρός Μακρυνιώτη
Έχει τον τρόπο του ο σεφ να μας γλυκαίνει χωρίς να μας παιδεύει. Τα γλυκά του είναι εύκολα και εντυπωσιακά. Ό,τι πρέπει για το βράδυ του ρεβεγιόν ή για όταν έρχονται οι φίλοι.
Ακόμη:
Η Μαριλένα Ιωαννίδου μάς ετοιμάζει δύο συνταγές από τη σύγχρονη παράδοση της Κύπρου: gammon με μαρμελάδα κιτρόμηλο και ψωμάκια εμπνευσμένα από τα παφίτικα «γαλένα» και δούκισσα με χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες.
Ο πρωτοχρονιάτικος Γαστρονόμος κυκλοφορεί την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή».