Kathimerini.com.cy
Ο Γαστρονόμος Ιουνίου, που κυκλοφορεί την Κυριακή, 16 Ιουνίου, με την «Καθημερινή», μας ταξιδεύει στην Αθήνα. Ένας οδηγός επιβίωσης για την ελληνική πρωτεύουσα, με δεκάδες διευθύνσεις δροσιάς σε ταράτσες, στοές, πεζοδρόμους και αυλές για όσους θα βρεθούν καλοκαίρι στην Αθήνα, αλλά και ενδιαφέρουσες συνταγές για τις ζέστες και για το κυριακάτικο τραπέζι.
Συνταγές για πικνίκ
Πικνίκ στο άλσος, στο πάρκο και την παραλία. Τυλίγουμε πιτάκια σε αλουμινόχαρτο και βάζουμε κεφτεδάκια, τάρτες, δροσερές σαλάτες και κέικ σε ταπεράκια.
Τα καλοκαιρινά στέκια της Αθήνας
Αναπάντεχη δροσιά σε ταβερνάκια με σκιερές αυλές, εστιατόρια και μπαρ με θέα 360 μοιρών, μαγαζιά σε στοές και τραπεζάκια απλωμένα κάτω από τις παχιές φυλλωσιές δέντρων.
Κυριακή γύρω από το τραπέζι
Οι καλοκαιρινές μας Κυριακές μοσχοβολούν μουσακάδες, κοτόπουλο φούρνου κλασσικό και καλοκαιρινό, ψάρι α λα σπετσιώτα και κριθαράκι μελωμένο με θαλασσινά και μελάνι σουπιάς.
Τα αθηναϊκά μπαρ που θα σώσουν το καλοκαίρι μας
Κοκτέιλ, ωραία vibes με δυνατές μουσικές και χαρούμενα πρόσωπα μπαίνουν στο shaker της αθηναϊκής διασκέδασης και γεμίζουν τις νύχτες μας στην ελληνική πρωτεύουσα.
Τα γλυκά που γύρισαν από το κρύο
Τι κι αν ο υδράργυρος κτυπάει κόκκινο… Δεν λέει καλοκαίρι αν δεν φτιάξουμε το κλασσικό εύκολο γλυκό με ζελέ και πτι μπερ.
Ακόμη:
Η Μαριλένα Ιωαννίδου μάς φτιάχνει τα κυπριακά κυριακάτικα του καλοκαιριού: Light κυπριακό μουσακά της κατσαρόλας, με πατάτες από τα Κοκκινοχώρια, αλλά και γιορτινό γιαχνί από το χωριό Πελέντρι, χωρίς λάδι και με φρέσκες ώριμες ντομάτες.
Γαστρονόμος Ιουνίου. Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».