Kathimerini.com.cy
Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να σχεδιάσει μια πολυκατοικία; Ναι, υπάρχει μια κοντά στην πλατεία του Χαλανδρίου και οι αρχιτέκτονες που βρίσκονται πίσω από αυτό το εγχείρημα μας μίλησαν για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το «μυαλό» της ΑΙ σ’ αυτή τη νέα σχεδιαστική διαδικασία.
Μια αρχιτεκτονική τάση με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας επιβάλλει την επανάχρηση υλικών και την αναδιαμόρφωση αντί της κατεδάφισης. Το «Κ» μίλησε με γραφεία από το εξωτερικό και παρατήρησε τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα.
Το όνομα του Ίνγκβαρ Κάμπραντ δεν λέει πολλά στον περισσότερο κόσμο, όμως η ιδέα που είχε πριν από 80 χρόνια άλλαξε τη σχέση μας με τα έπιπλα και, ως ένα σημείο, τον τρόπο που ζούμε. Αυτή είναι η ιστορία του κυρίου ΙΚΕΑ.
Μπορεί να αξιοποιηθεί ο παλιός μπουφές της γιαγιάς; Η καρέκλα στην οποία καθόταν ο παππούς μας; Ένα σκαμπό που βρήκαμε στον δρόμο; Παρακολουθήσαμε ένα σεμινάριο στο Παγκράτι για το πώς να δίνουμε νέα ζωή σε παλιά έπιπλα.
Ο Βραζιλιανορώσος εικαστικός-σταρ Φίοντορ Πάβλοφ Αντρέγιεβιτς δημιούργησε μια σειρά από παράξενα έπιπλα για το Μουσείο Ντιζάιν του Λονδίνου – τα ονόμασε «αντιέπιπλα» και μας εξήγησε γιατί.
Από το σπίτι της στην Τοσκάνη, ένα οίκημα του 11ου αιώνα, αλλά με το μυαλό σε τόπους, γεύσεις και εικόνες, η βραβευμένη συγγραφέας με τις ελληνικές ρίζες Τέσα Κίρος μάς μιλάει για όλες τις συνταγές που χώρεσαν στο καινούργιο της βιβλίο.
Playroom: πολυτέλεια ή ανάγκη; Ευχάριστα χρώματα, ζεστός φωτισμός, ευφάνταστες λύσεις και ένας χώρος αποκλειστικά και μόνο για παιχνίδι. Ακούγεται ιδανικό, αλλά πόσο ρεαλιστικό είναι για το μέσο ελληνικό σπίτι;
Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή».