ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οινοχόος: Ιστορίες γιορτής, γραμμένες με κρασί

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στον Οινοχόο, αφιερώνουμε 30 σελίδες στους ορεινούς αμπελώνες, από το Αμύνταιο ως την Κρήτη, τη Σάμο και την Κύπρο, και προτείνουμε κρασιά μεγάλου υψομέτρου από τους κυριότερους εκπροσώπους παραγωγούς.

Δοκιμάζουμε και προτείνουμε 140 κρασιά για το χειμώνα, από ελληνικά αφρώδη, βιδιανά εντός και εκτός του κρητικού terroir, και νέα φυσικά κρασιά, μέχρι malbec, Pet-Nat, σαμπάνιες, λευκά και ροζέ που αγαπούν το κρύο, και πολλές value for money ετικέτες από τον διεθνή αμπελώνα για τα πάρτι και τα τραπέζια των γιορτών.

Ακόμα, έξι διεθνείς σομελιέ από κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, βραβευμένα με αστέρια Michelin, μας μιλούν για το ελληνικό κρασί.

Ταξιδεύουμε στη Δράμα και στην Χώρα των Βάσκων και ανακαλύπτουμε την τοπική παραγωγή.

Ρεπορτάζ: μήπως έρχεται το τέλος για τις γυάλινες φιάλες κρασιού;

Βάζουμε την ποικιλία Μαυρούδι στο μικροσκόπιο και προτείνουμε 17 ετικέτες με μονοποικιλιακά μαυρούδια που αξίζει να δοκιμάσετε.

Δοκιμάζουμε και προτείνουμε 12 malt ουίσκι για τον χειμώνα, φτιάχνουμε κοκτέιλ με αψέντι, απολαμβάνουμε τις ελληνικές stout μπίρες που φτιάχνουν οι Έλληνες μικροζυθοποιοί, παραγγέλνουμε γιορτινά γλυκά για το τραπέζι από τα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία και τα συνδυάζουμε με το ιδανικό ποτό, κρασί ή απόσταγμα.

Μαζί 1ος Τόμος Romano Scarpa, Κ και ΝΕW YORK TIMES.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

X