ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

O γαστρονόμος Φεβρουαρίου φωνάζει δυνατά: Ζήτω η ελληνική ταβέρνα!

Μαζί Κ και Vogue με επιπλέον 2 ευρώ.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα τεύχος φόρος τιμής στην αθηναϊκή ταβέρνα. Mπαίνουμε στα παλιότερα στέκια της Αθήνας και των εξοχών της Αττικής που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην αθηναϊκή γαστρονομία.

Βρεθήκαμε με τον διάσημο λαικό τραγουδιστή, Γιώργο Μαργαρίτη, στο στέκη του, την περίφημη ταβέρνα του Λουκιδέλη, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήπιαμε κρασί στις μισοφωτισμένες γωνιές της και μοιράστηκε μαζί μας αναμνήσεις και την καλλιτεχνική του πορεία.

Εξομολογήθηκε επίσης τις γαστρονομικές του αδυναμίες.

Οι διάσημες συνταγές των πιο ιστορικών ταβερνών.

Επιλέγουμε και συγκεντρώνουμε τις φημισμένες συνταγές από τις πιο ξακουστές ταβέρνες Αθηνών και περιχώρων και τις παρουσιάζουμε αναλυτικά, με τα μυστικά και τα διαλεχτά τους υλικά που τις καθιέρωσαν.

Εμβληματικές συνταγές αθάνατες και διαχρονικές στο πέρασμα των δεκαετιών.

Στις ταβέρνες πάντα με το λογαριασμό φέρνουν και γλυκά! Ποιος δεν έχει γλυκαθεί με χαλβά σιμιγδαλένιο, με γιαούρτι και γλυκό του κουταλιού αλλά και ραβανί, μπακλαβάδες, πορτοκαλόπιτες, σοκολατόπιτες, μωσαϊκά, λουλουμαδάκια κ.α.

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μας ετοιμάζει μοναδικά γλυκά άλλα κλασικά ταβερνιάρικα και άλλα με έμπνευση από αυτά, όλα όμως λαχταριστά και πεντανόστιμα.

Ακόμη η Αθηνά Λοιζίδου ενόψει νηστειών μας ετοιμάζει την πιο υπέροχη σαλάτα που φάγατε με κουνουπίδι και φακές, λατρεμένη κολοκυθόσουπα και το πιο λαχταριστό κέικ μπανάνας.

Και φυσικά, όπως κάθε μήνα, 13 σελίδες με 24 συνταγές της καθημερινότητας. Οι σεφ του Γαστρονόμου προτείνουν πανεύκολα και πεντανόστιμα πιάτα για κάθε μέρα, με τα πιο φρέσκα υλικά που το Φεβρουάριο είναι στην ακμή της νοστιμιάς τους.

Μαζί Κ και Vogue με επιπλέον 2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση

X