ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βγάζει στους δρόμους τους μαθητές για τα κινητά ο Φειδίας

Άμεση αντίδραση και καταδίκη από το Υπουργείο Παιδείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στον απόηχο της απόφασης για απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, ο ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου, σε συνεργασία με τα μαθητικά συμβούλια αποφάσισαν να διοργανώσουν διαμαρτυρία το μεσημέρι της Τρίτης (22/10) στην πλατεία Ελευθερίας. Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του καταδικάζει τις προτροπές Φειδία για διαμαρτυρία, αναφέροντας πως «τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά θέτουν σε κίνδυνο το δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών στη μάθηση».

Σύγκριση φυλακισμένων με μαθητές

Ο ευρωβουλευτής φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1 αναφέροντας πως θα διαδηλώσει μαζί με τους μαθητές για να σταλθεί το μήνυμα ότι «δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να μας ρωτούν». Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «αντί να πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά, η υπουργός και ο πρόεδρος, πάμε ένα βήμα πίσω. Από την υπουργό δεν εισακούστηκα (σ.σ. οι δύο τους είχαν συναντηθεί λίγες μέρες μετά το τέλος των εκλογών της 9ης Ιουνίου). «Πρέπει να προετοιμάσουμε τους μαθητές να βγουν στην κοινωνία. Έχει κάποιον από εμάς που δεν είναι με το κινητό στο χέρι;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συγκρίνοντας τις συνθήκες στις φυλακές με τα σχολεία, σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα, ο ευρωβουλευτής είπε πως «οι φυλακισμένοι, από ότι μαθαίνω, έχουν κινητά τηλέφωνα. Οι μαθητές έχουν πιο λίγα δικαιώματα από τους φυλακισμένους. Ξυπνούν το χάραμα, πάνε σε ένα κλουβί, σηκώνουν το χέρι για να πάνε τουαλέτα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΑΝ

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) καταδικάζει την προτροπή για διενέργεια διαδήλωσης από μαθητές και μαθήτριες, με αφορμή την ψήφιση των Κανονισμών για περιορισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία. Τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά θέτουν σε κίνδυνο το δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών στη μάθηση.

Οι εκπαιδευτικές πολιτικές διαμορφώνονται με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών/μαθητριών και τη διασφάλιση ενός ασφαλούς και αποδοτικού μαθησιακού περιβάλλοντος. Το ΥΠΑΝ διατηρεί ανοιχτό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, περιλαμβανομένων και των μαθητών/μαθητριών, τους/τις οποίους/οποίες καλεί να προσεγγίσουν το θέμα με ωριμότητα και υπευθυνότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση