ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απάντηση της ΕΔΕΚ στον Πετρίδη για τη «γαστροσκόπηση»

Να γίνεται υποχρεωτική γαστροσκόπηση για να ελεγχθεί κατά ποσό οι επισκέπτες είναι επαρκώς «φαημένοι», σχολίασε ο τέως ΥΠΟΙΚ.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ενόχλησε, όπως φαίνεται, την ΕΔΕΚ, το σχόλιο του τέως Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, για τις προτάσεις του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος σε σχέση με την αυστηροποίηση των ελέγχων για καύσιμα σε οχήματα από τα κατεχόμενα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των εισηγήσεων του κόμματος «για να μειωθεί ή και να σταματήσει η παράνομη προμήθεια καυσίμων από τα κατεχόμενα» είναι:

Εάν, η ποσότητα καυσίμων είναι κάτω των τριών τετάρτων (3/4) του ντεποζίτου, ο οδηγός να έχει ενώπιον του δύο επιλογές:

Να επιστρέψει στις ελεύθερες περιοχές και να συμπληρώσει την ποσότητα των καυσίμων μέχρι τα τρία τέταρτα του ντεποζίτου.

Να καταβάλλει το ποσό των 500 ευρώ και να εισέλθει στα κατεχόμενα.

Με αφορμή την εν λόγω πρόταση, ο τέως ΥΠΟΙΚ ανέφερε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα «X»: Για να υποβοηθήσω θα πρόσθετα ένα ακόμη μέτρο: να γίνεται υποχρεωτική γαστροσκόπηση για να ελεγχθεί κατά ποσό οι επισκέπτες είναι επαρκώς «φαημένοι» για να αποτραπεί η πιθανότητα κατανάλωσης φαγητού σε ψευδοεστιατόριο!

Φαίνεται πως αυτό το σχόλιο του τέως Υπουργού Οικονομικών, ενόχλησε την ΕΔΕΚ αναφέροντας στην ανακοίνωση της ότι η αντίδραση του είναι απογοητευτική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ:

«Το σχόλιο του τέως Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία χλευάζει πρόταση της ΕΔΕΚ για έλεγχο της προμήθειας καυσίμων από τα κατεχόμενα, είναι άκρως απογοητευτικό.

Αναμέναμε περισσότερη σοβαρότητα από ένα πολιτικό, ο οποίος διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής εξουσίας για δέκα χρόνια.

Αναμέναμε από τον τέως Υπουργό να γνωρίζει ότι τα καύσιμα από τα κατεχόμενα δεν πληρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια εκπομπής μολύβδου και θείου και δεν περιέχουν βιοκαύσιμα σε ποσοστό 7%.

Αναμέναμε επίσης από ένα τέως Υπουργό Οικονομικών να επιθυμεί την ανάκτηση χαμένων εσόδων του κράτους.

Στην αήθη τοποθέτηση του τέως Υπουργού ότι η ΕΔΕΚ δεν θέλει λύση του Κυπριακού, θα θέλαμε να τον ερωτήσουμε: Γιατί οι διακυβερνήσεις, των οποίων ήταν μέλος για δέκα χρόνια, δεν έλυσαν το Κυπριακό; Επειδή δεν ήθελαν;

Και τέλος, να θυμίσουμε στον τέως Υπουργό ότι, για τον ίδιο, η ΕΔΕΚ ήταν θετική και εποικοδομητική δύναμη όταν ψήφιζε τον προϋπολογισμό του 2021, που κατέθεσε το Υπουργείο του, αλλά τώρα είναι γραφική.

Όταν ήταν στέλεχος κυβερνήσεων, είχε άλλες θέσεις ο κ. Πετρίδης, Μετά που έγινε τέως, άλλαξε στάση;»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΕΔΕΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση