ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Α. Δημητριάδης για Δημαρχία Λευκωσίας: Δύσκολο αλλά δεν το αποκλείω

Για το ενδεχόμενο υποβολής υποψηφιότητας για τη Δημαρχία Λευκωσίας μίλησε στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM95 και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για το ενδεχόμενο υποβολής υποψηφιότητας για τη Δημαρχία Λευκωσίας μίλησε στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM95 και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης.

Αναφορικά με τις συναντήσεις που έγιναν με το ΑΚΕΛ, ο ίδιος ανέφερε ότι η βολιδοσκόπηση δεν βλέπει να προχωράει για διάφορους λόγους. Συγκεκριμένα, σε ερώτημα γιατί δεν συνεχίζει η συζήτηση για το ενδεχόμενο να κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Λευκωσίας, ο ίδιος τόνισε ότι δεν ήταν στο πρόγραμμά του. Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι είναι καλό «να ξέρει κάποιος πότε αρχίζει και πότε τελειώνει. Να είναι ρεαλιστής. Δεν φαίνεται ότι μας βγαίνει από οργάνωση και χρόνο. Υπάρχει κόσμος, δύσκολο όμως δεν το αποκλείω».

Για το πότε θα απαντήσει στις προτάσεις που του έγιναν, τόνισε ότι δεν υπάρχουν ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, ενώ για το εάν έκλεισε ο κύκλος του γενικότερα στην Πολιτική, ξεκαθάρισε ότι είναι εδώ για να μείνει, κάνοντας αναφορά και στα δώδεκα σημεία από το προεκλογικό του πρόγραμμα κατά τις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Επιτροπή Αλήθειας

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες αναβάθμισης της Διερευνητικής Επιτροπής των Αγνοουμένων σε μία Επιτροπή Αλήθειας. Ο Νομικός μίλησε για την πρότασή του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η οποία όπως τόνισε, υιοθετήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 28 Ιουλίου.
Σκοπός της αναβάθμισης, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, είναι «να μάθουμε τι έγινε με τα λείψανα των αγνοουμένων». Όπως είπε είναι μία προσπάθεια για αναβάθμιση της ΔΕΑ ούτως ώστε να δοθούν απαντήσεις σε συγγενείς για το τι έγινε από το 1963-74 με τους αγνοούμενους της Κύπρου.

Αποζημιώσεις

Σχετικά με τα ζητήματα των αποζημιώσεων ο Νομικός είπε ότι αναφορικά με τη διακρατική προσφυγή υπάρχει θέμα στο Στρασβούργο την επόμενη εβδομάδα για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν πλήρωσε τα 30 εκατομμύρια για τους συγγενείς των αγνοουμένων καθώς και τα 60 εκατομμύρια που επιδικάστηκαν εναντίον της για τους εγκλωβισμένους. «Να αναδείξουμε το πρόβλημα της μη ύπαρξης μεθοδολογίας για κατανομή αυτών των λεφτών. Δεν πήρε το κράτος μέτρα ούτως ώστε όταν τα λεφτά έρθουν να υπάρχει σύστημα διανομής», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι, το δύσκολο είναι με τους εγκλωβισμένους. «Ποιοι από τους εγκλωβισμένους, ποιοι από τους συγγενείς τους δικαιούνται από τα 60 εκατομμύρια», είπε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση