ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σπάνιο «ψάρι της Αποκάλυψης» εμφανίστηκε (ξανά) στα ρηχά του Μεξικού

Σύμφωνα με την ιαπωνική λαογραφία, η εμφάνισή τους στα ρηχά νερά είναι δυσοίωνη, καθώς θεωρούνται προάγγελοι σεισμών και τσουνάμι

Ενα ψάρι – κουπί, ή όπως το αποκαλεί η λαϊκή παράδοση που το θεωρεί προάγγελο κακών «ψάρι της αποκάλυψης», έκανε την εμφάνισή του στα ρηχά της παραλίας Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ, στο Μεξικό.

Μία παρέα κολυμβητών εντόπισε το επίμηκες πλάσμα με την ασημένια σάρκα και το κατέγραψε προτού του μεταφέρει σε πιο βαθύ σημείο του νερού, ώστε να απομακρυνθεί.

Το ψάρι αυτό βαθέων υδάτων θεωρείται ιδιαίτερα ακριβοθώρητο, καθώς ελάχιστες είναι οι φορές που το έχει δει ανθρώπινο μάτι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps, από το 1901 έχουν εντοπιστεί μόλις 22 τέτοια ψάρια – το τελευταίο, μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο, στην Καλιφόρνια. 

Τα «κουπιά» ζουν σε βάθος περίπου 200 μέτρων, ωστόσο, έχουν καταγραφεί και πολύ βαθύτερα, σε βάθη ενός χιλιομέτρου, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα.

Σύμφωνα με την ιαπωνική λαογραφία, η εμφάνισή τους στα ρηχά νερά είναι δυσοίωνη, καθώς θεωρούνται προάγγελοι σεισμών και τσουνάμι. 

Το 2010, τουλάχιστον δώδεκα αναφέρθηκαν στην ακτογραμμή της Ιαπωνίας λίγο προτού η χώρα βιώσει τον πιο ολέθριο σεισμό και τσουνάμι, τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με το Ocean Conservancy. Ωστόσο, Ιάπωνες ερευνητές καταρρίπτουν την όποια σχέση θεωρείται πως υπάρχει μεταξύ του ψαριού και φυσικών καταστροφών σε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2019.

Πηγή: New York Times

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση