Kathimerini.com.cy
«Κυνηγούσαν και τη σελίδα, ήθελαν να με φοβερίσουν να κλείσω τη σελίδα», ανέφερε ο διαχειριστής της σελίδας στήριξης του Γενικού Ελεγκτή στο facebook, Ανδρέας Χασαπόπουλος, τονίζοντας για την απόφαση παύσης του κ. Μιχαηλίδη «αυτό που έγινε είναι μια ταφόπλακα της διαφάνειας και για την καταπολέμηση της διαφθοράς».
Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι» ο κ. Χασαπόπουλος είπε «αυτό που έγινε είναι μια ταφόπλακα της διαφάνειας και για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Εγώ έχω εργαστεί με τέσσερις Γενικούς Ελεγκτές προηγουμένως και η διαφορά ήταν τεράστια, δηλαδή οι προηγούμενοι Ελεγκτές έθαβαν τα μεγάλα σκάνδαλα και κυνηγούσαν μικροαπάτες. Υπήρχαν περιπτώσεις που υποβάλλονταν σοβαρές εξαιρέσεις από τους λειτουργούς και έμπαιναν στον συρτάρι.
Αναφορικά με ερωτήματα του κόσμου αν τελικά ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είχε σχέση ή ήταν σε συντονισμό με τον ίδιο για τη σελίδα, ο κ. Χασαπόπουλος δήλωσε «πώς να ήταν; Χειριστής ήμουν εγώ. Δεν χρειάζομαι κανέναν για να μου δίνει οδηγίες, δική μου πρωτοβουλία ήταn και βλέποντας ότι υπήρχε απήχηση το προχώρησα. Με τον Οδυσσέα μιλούμε φιλικά αλλά ουδέποτε παρενέβη στη σελίδα και ούτε χρειαζόταν.
Ερωτηθείς αν νιώθει ότι πήρε στο λαιμό του τον κ. Μιχαηλίδη σχετικά με τις αναφορές στην απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη συγκεκριμένη σελίδα ο κ. Χασαπόπουλος απάντησε «δεν το θεωρώ αυτό διότι εγώ τη σελίδα την έκανα για στήριξη στον Γενικό Ελεγκτή και στην Υπηρεσία. Εργάστηκα 25 χρόνια στην Υπηρεσία και θεωρούσα καθήκον μου να στηρίξω την Υπηρεσία». Συνεχίζοντας ο διαχειριστής της σελίδας τόνισε «τώρα το ότι αναφέρθηκαν αυτά, η σελίδα υπήρχε και πριν με 52,000 μέλη και μου την κατέβασαν χωρίς προειδοποίηση, που σημαίνει πρέπει να προηγήθηκε καταγγελία από ανώτατους εδώ στην Κύπρο. Όταν έκανα τη νέα τη σελίδα μου άνοιξαν ποινική υπόθεση με ψευδείς κατά την άποψη μου καταγγελίες ότι παρακινώ κόσμο να δολοφονεί δημοσιογράφους. Αυτή η υπόθεση ανοίχθηκε τον Ιούλιο πέρσι και μάλιστα μου επέδωσαν την κλήση στις διακοπές μου επειδή βιαζόντουσαν να κλείσουν την υπόθεση». Σύμφωνα με τον κ. Χασαπόπουλο «ενώ στάλθηκε η έκθεση τον περσινό Ιούλιο ούτε καν με ενημέρωσαν αν προχώρησε ή αν έκλεισε η υπόθεση. Κυνηγούσαν και τη σελίδα, ήθελαν να με φοβερίσουν να κλείσω τη σελίδα».
Υπενθυμίζεται ότι στην απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή στο κεφάλαιο «Ομάδα Στήριξης του Γενικού Ελεγκτή» και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το Συμβούλιο απέρριψε τη θέση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος κατά την ακροαματική διαδικασία, προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά. «Τόσο ως προς τη στάση του έναντι των αισχρών και καθόλα απαράδεκτων αναρτήσεων που λάμβαναν χώρα στην ιστοσελίδα της ομάδας στήριξής του, και ως προς την αλόγιστη χρήση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης «Χ» πρώην «Twitter». Κάνοντας ειδική αναφορά στην περίπτωση των καταγγελιών για το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα αλλά και απόδοσης «αλλότριων» κινήτρων στο Γενικό Εισαγγελέα το Συμβούλιο σημείωσε. «Συνεχούς, λυπούμαστε να παρατηρήσουμε, αποδόμησής τους, παρασύροντας και εμπλέκοντας, σε αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη για το κράτος δικαίου συμπεριφορά, πολίτες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην αρένα των οποίων σύρθηκαν ανηλεώς τα πιο πάνω πρόσωπα». Το Συμβούλιο επικαλούμενο τις καταγγελίες στην Αρχή κατά της Διαφθοράς αποδίδει στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη εμμονική συμπεριφορά σημειώνοντας. «Υπενθυμίζουμε την εμμονή του να τον παρουσιάζει (Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα) ως ένοχο, ακόμα και μετά την αθώωσή του αλλά και τη χρησιμοποίησή του ως παράδειγμα, εντελώς αδόκιμο, όχι όμως τυχαίο, στο θέμα των συντάξεων. Επί του προκειμένου το Συμβούλιο επικαλέστηκε τη συμπεριφορά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη έναντι του Πρύτανη «με εμπλοκή στη μεταξύ τους διαφορά της θυγατέρας του».