ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τμ. Γεωργίας: Σχέδιο δράσης με Ελεγκτική για επίλυση των θεμάτων

Σημειώνεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η προκήρυξη του νέου λογισμικού, μέσω του οποίου επιδιώκεται η επίλυση των πλείστων ζητημάτων που εντοπίζονται στην Έκθεση

ΚΥΠΕ

Σε συνεργασία με την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει ήδη καταρτίσει σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την επίλυση όλων των σημείων που εντοπίστηκαν στη Έκθεσή της αναφέρει το Τμήμα Γεωργίας σε ανακοίνωση με αφορμή την δημοσιοποίηση, την Δευτέρα, της έκθεσης.

Σημειώνεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η προκήρυξη του νέου λογισμικού, μέσω του οποίου επιδιώκεται η επίλυση των πλείστων ζητημάτων που εντοπίζονται στην Έκθεση. Επιπρόσθετα, σε διαδικασία ανάθεσης βρίσκεται αναλογιστική μελέτη από την οποία θα διαφανεί το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των εισφορών και των ενισχύσεων ανά καλλιέργεια ή και περιοχή με στόχο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Ταμείου τουλάχιστον μέχρι το 2040.

Σημειώνει ότι το νέο σύστημα διαχείρισης κινδύνων δημιουργήθηκε και υλοποιείται από το Τμήμα Γεωργίας μετά τον τερματισμό λειτουργίας του ΟΓΑ, του οποίου η λειτουργία ήταν μη αποδεκτή με βάση το κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αποτελεί την παρέμβαση του κράτους προκειμένου να παρέχεται μια ελάχιστη στήριξη στους γεωργούς που υφίστανται απώλεια εισοδήματος από θεομηνίες ή και δυσμενή κλιματικά φαινόμενα, καθώς δεν υπάρχουν οποιαδήποτε ασφαλιστικά εργαλεία διαθέσιμα στην αγορά», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι το Τμήμα λαμβάνει υπόψη τις συστάσεις/ εισηγήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και δρομολογεί τις απαιτούμενες προσαρμογές και ενέργειες, προκειμένου τα σχέδια διαχείρισης κινδύνων να υλοποιούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας και της διαφάνειας, ενώ ταυτόχρονα να καθίστανται πιο λειτουργικά και ευέλικτα προς όφελος της στήριξης του γεωργικού κόσμου.

«Το Τμήμα Γεωργίας, σε τακτά χρονικά διαστήματα αναπροσαρμόζει τα εγχειρίδια διαδικασιών και εκτιμήσεων προκειμένου να επιτευχθεί ομοιόμορφη εφαρμογή και απλοποίηση των διαδικασιών, σύμφωνα και με τις εισηγήσεις του Γενικού ελεγκτή, στοχεύοντας στην έγκαιρη και νόμιμη καταβολή των ενισχύσεων», αναφέρεται.

Δρομολογούνται επίσης νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις προς υιοθέτηση συγκεκριμένων συστάσεων της Έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X