ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάσχα: Τραυματισμός, κροτίδες & συλλήψεις–Ο απολογισμός της Αστυνομίας

Σοβαρά επεισόδια και επιχειρήσεις της αστυνομίας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Αστυνομία πραγματοποίησε στοχευμένες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας του Μεγάλου Σαββάτου προς την Κυριακή του Πάσχα (19-20 Απριλίου 2025) σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή επεισοδίων, καθώς και την αποτροπή της παράνομης κατοχής και χρήσης κροτίδων και άλλων επικίνδυνων υλικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, σοβαρά συμβάντα σημειώθηκαν σε διάφορες επαρχίες, με σημαντικότερα τα εξής:

Επαρχία Λευκωσίας

Στην επαρχία Λευκωσίας, άγνωστα πρόσωπα έθεσαν φωτιά σε επτά μεγάλους πράσινους κάδους απορριμμάτων, καθώς και σε έναν μπλε κάδο ανακύκλωσης, σε τρεις διαφορετικές περιοχές.

Παράλληλα, μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν σε διάφορα περιστατικά, τα οποία αφορούσαν ρίψη κροτίδων, άναμμα φωτιάς, καθώς και απομάκρυνση επικίνδυνων αντικειμένων από λαμπρατζιές.

Σε περιοχή των Λατσιών, μέλη της Αστυνομίας δέχθηκαν πετροβολισμό από νεαρά πρόσωπα, κατά την προσπάθειά τους να παράσχουν ασφάλεια σε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο βρισκόταν σε διαδικασία κατάσβεσης φωτιάς.

Επιπλέον, τις πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για αυτόφωρα αδικήματα, αφού εντοπίστηκαν να προβαίνουν σε κλοπή ελαστικών από κατάστημα επιδιόρθωσης ελαστικών.

Τέλος, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν σε ανοικτό χώρο στάθμευσης στην περιοχή Ακρόπολης, έντεκα μπουκάλες με εύφλεκτη ύλη, καθώς και τρία γκαζάκια, τα οποία παραλήφθηκαν για εξετάσεις.

Επαρχία Λεμεσού

Σε διάφορες περιοχές της επαρχίας εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας σημεία συγκέντρωσης επικίνδυνων υλικών σε δημόσιους χώρους και εστίες φωτιάς, οι οποίες κατασβέστηκαν από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, κοντά σε ποταμό εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν 20 ελαστικά, που προορίζονταν για λαμπρατζιά, ενώ σε περιοχή στα Κάτω Πολεμίδια, άγνωστα πρόσωπα έθεσαν φωτιά σε ξύλα εντός του δρόμου, η οποία επεκτάθηκε σε δέντρα. Επίσης, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, τέθηκε φωτιά σε ελαστικά εντός του δρόμου.

Επιπρόσθετα, στη Μέσα Γειτονιά, φωτιά από το άναμμα λαμπρατζιάς, επεκτάθηκε σε πάσσαλο της ΑΗΚ, ενώ στην περιοχή της Γερμασόγειας, πλησίον Ιερού Ναού, εντοπίστηκαν δύο εστίες φωτιάς.

Στα πιο πάνω περιστατικά ανταποκρίθηκαν τα μέλη της Αστυνομίας, ενώ η κατάσβεση των φωτιών ανέλαβαν τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επαρχία Λάρνακας

Στην περιοχή Λειβαδιών, νεαροί συγκεντρώθηκαν γύρω από λαμπρατζιά και έριχναν κροτίδες , φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα προς τους διερχόμενους οδηγούς.

Βίντεο από τα επεισόδια στα Λειβάδια κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Σε ανάρτησή του ο Κλάδος αστυνομικού τμήματος της συντεχνίας Ισότητα, κάνει λόγο για «απόπειρες φόνου» εναντίον αστυνομικων. 

 Μέλη της Αστυνομίας επενέβησαν για αποκατάσταση της τάξης και προχώρησαν στη σύλληψη 18χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε να κατέχει και να ρίχνει κροτίδες στην περιοχή της λαμπρατζιάς. Επίσης, στην περιοχή εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν 40 κροτίδες.

Στην κατοχή του 18χρονου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν άλλες 42 εργοστασιακές κροτίδες, ενώ ο ίδιος κατηγορήθηκε γραπτώς και αναμένεται να κληθεί για να παρουσιαστεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Επαρχία Πάφου

Μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε όχημα που κινείτο προς την είσοδο κοινότητας στην Πάφο. Το όχημα ανακόπηκε από μέλη της Αστυνομίας και κατά τον έλεγχο που έγιναν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 55 εργοστασιακές κροτίδες και 4 πυροτεχνήματα.

Ο 45χρονος οδηγός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Επίσης, στα σοβαρά συμβάντα της Επαρχίας Πάφου, καταγράφηκε και ο σοβαρός τραυματισμός 40χρονου από κροτίδα. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ενώ ο 40χρονος βρισκόταν σε προαύλιο εκκλησίας τραυματίστηκε στο χέρι, κατά πάσα πιθανότητα από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας, η οποία ρίφθηκε μπροστά του από άγνωστο πρόσωπο.

Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

Συνολικά κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και τις πρωινές ώρες σήμερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν παγκύπρια 230έλεγχοι σε πάρκα, περιβόλους εκκλησιών και άλλους ανοιχτούς χώρους, όπου συχνάζουν νεαρά πρόσωπα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση