ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με φυσικά τρόφιμα και υγιεινές συνήθειες.

must.com.cy

Παρόλο που ο καιρός εξακολουθεί να είναι ζεστός και φθινοπωρινός, οι ιώσεις απειλούν. Είναι σημαντικό να προετοιμαστείς για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα μέσω της διατροφής.

Στη ζωή μας, όλοι αρρωσταίνουμε κάποια στιγμή, και αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους, αλλά η κακή διατροφή είναι ένας από τους κύριους παράγοντες. Χωρίς τις σωστές διατροφικές επιλογές, το ανοσοποιητικό σύστημα αποδυναμώνεται, καθιστώντας τον οργανισμό ευάλωτο σε μικρόβια, βακτήρια και ιούς. Αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε λοίμωξη και να αποδυναμώσουν τον οργανισμό.

 

Ωστόσο, υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να βελτιώσουν την διατροφή μας και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημά μας, προλαμβάνοντας ανεπιθύμητες καταστάσεις και διατηρώντας μας υγιείς.

Τα εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, lime και γκρέιπφρουτ, αποτελούν εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C. Η βιταμίνη C βοηθά στην αύξηση της παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση λοιμώξεων και γενικότερα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Επίσης, οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C σε σχέση με τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των ματιών, των βλεννογόνων, του δέρματος και του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι κόκκινες πιπεριές αποτελούν μια εξαιρετική διατροφική επιλογή για την υγεία.

Το σπανάκι αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση πιθανών μολύνσεων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όσον αφορά το μπρόκολο, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, και E, περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Το μπρόκολο αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, ειδικά όταν δεν υποστεί υπερβολικό μαγειρέμα.

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στην πρόληψη και την καταπολέμηση του κρυολογήματος. Μια μικρή ποσότητα αμυγδάλων περιέχει σχεδόν το 100% της ημερήσιας ανάγκης μας σε βιταμίνη Ε.

Το σκόρδο είναι γνωστό για την ικανότητά του να καταπολεμά λοιμώξεις, μειώνει την αρτηριακή πίεση και μπορεί να επιβραδύνει την σκλήρυνση των αρτηριών.

Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πονόλαιμου.

Το πράσινο τσάι περιέχει βιταμίνη C, σελήνιο και ψευδάργυρο, καθώς και φλαβονοειδή που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύουν το συκώτι από τοξίνες.

Το γιαούρτι, ειδικά με προβιοτικά, ενισχύει την άμυνα του εντέρου και μειώνει τη διάρκεια του κρυολογήματος. Επιπλέον, παρέχει βιταμίνη D, η οποία ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και το ενισχύει.

Το ακτινίδιο περιέχει φυλλικό οξύ, κάλλιο, βιταμίνη Κ και περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι, συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Προκειμένου να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, πρέπει να συνδυάσουμε αυτές τις τροφές με μια μέτρια άσκηση καθημερινά, να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού καθημερινά και να τηρούμε μια ποικιλομορφική διατροφή. Αυτές οι πρακτικές μπορούν να μας προστατέψουν από πολλές λοιμώξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση