ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πολάκης κατά Κασσελάκη: Λάθος μου που τον στήριξα – Αντιδρά επειδή είδε ότι δεν μπορεί να φτιάξει κόμμα

«Αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα τον πρότεινα για αρχηγό - Κουκούλες φόραγαν οι δοσίλογοι και όχι η Αριστερά»

«Τα καταστατικά των κομμάτων δεν τα εξηγούν συνταγματολόγοι αλλά τα ίδια τα κόμματα», υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας στις ενστάσεις του «μπλοκ» του Στέφανου Κασσελάκη σε σχέση με τον τρόπο που αποφασίστηκε η «έκπτωσή» του από την ηγεσία του κόμματος. Στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο OPEN το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Πολάκης ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι ήταν λάθος που πέρυσι στήριξε τον κ. Κασσελάκη.

Ο βουλευτής Χανίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, υποστήριξε ότι η διαδικασία μομφής που ακολουθήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή έγινε «ακριβώς με βάση το καταστατικό», ενώ -απαντώντας στη φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Κασσελάκης στη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή- επεσήμανε ότι «κουκούλες φόραγαν οι δοσίλογοι και όχι η Αριστερά».

«Ο Κασσελάκης είδε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στη δημιουργία νέου σχηματισμού και τα κάνει αυτά», εκτίμησε στη συνέχεια λέγοντας πως ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «επιζητά τη δημοσιότητα και επιθυμεί τη φασαρία». «Αν σε έναν υπουργό γίνει μομφή και περάσει, δεν θα παραιτηθεί;», διερωτήθηκε στη συνέχεια. Ασκησε επίσης κριτική στον κ. Κασσελάκη εκ νέου για «υπερπροβολή της προσωπικής ζωής και της προσωπικής επιλογής» που, όπως είπε, «κάλυψε πολλά σωστά πράγματα».

Ερωτηθείς για τη στάση του σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, απάντησε ότι «είναι πρωτάκουστο να βάζει κομματική πειθαρχία η αξιωματική αντιπολίτευση και όχι η κυβέρνηση», ενώ τόνισε ότι «αν ήμουν ομοφοβικός δεν θα πρότεινα τον Κασσελάκη για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ». «Διαφωνώ με την τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητρότητας. Και διαφωνώ και με τα ετερόφυλα ζευγάρια γιατί είναι εμπόριο», διευκρίνισε στη συνέχεια.

Οσον αφορά την υποψηφίοτητά του, εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διατυπώσει λαϊκά κατανοητό και κοινωνικά αναγκαίο πρόγραμμα, το οποίο δεν θα έχει ως προμετωπίδα τον «δικαιωματισμό, αλλά τις ανάγκες των εργαζομένων». Στις θέσεις του, όπως είπε, περιλαμβάνονται οι καταργήσεις μνημονιακών νόμων καθώς και η επαναφορά στο δημόσιο ορισμένων επιχειρήσεων, ενώ σημείωσε ότι θέτει ψηλά το ζήτημα της διαφάνειας και της δικαιοσύνης. «Η χώρα χρεωκόπησε γιατί το πολιτικό προσωπικό και η οικονομική ολιγαρχία ήξεραν ότι θα μείνουν ατιμώρηοι», είπε και υποστήριξε ότι «ένα κομμάτι της δικαιοσύνης ήταν ελεγχόμενο από την πολιτική εξουσία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση