ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μύκονος: Στα δικαστήρια δίνει ραντεβού το Principote

«Θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο για να μην ανασταλεί η λειτουργία του Principote. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν με απώλεια εργασίας 700 άνθρωποι», δηλώνει στην «Κ» ο δικηγόρος της επιχείρησης

Γιώργος Λιάλιος 

Στα δικαστήρια θα γραφτεί το επόμενο «επεισόδιο» της υπόθεσης του Principote στη Μύκονο. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πλευρά της επιχείρησης πρόκειται να στραφεί κατά της απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και μάλιστα άμεσα, επιδιώκοντας και το «πάγωμα» της διαδικασίας.

Εκπρόσωπος της επιχείρησης είναι ο δικηγόρος Μιχάλης Φαράντος. «Θεωρούμε παράνομη την απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ. Έχει διαστρεβλώσει το νόμο και δεν έλαβε υπόψη κανέναν από τους ισχυρισμούς μας», δηλώνει στην «Κ». «Θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο για να μην ανασταλεί η λειτουργία του Principote. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν με απώλεια εργασίας 700 άνθρωποι».

Η πλευρά της επιχείρησης θα προσφύγει άμεσα στα διοικητικά δικαστήρια για να καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης και να ζητήσει την έκδοση προσωρινής διαταγής, δηλαδή να «παγώσει» η διαδικασία μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης.

Εν τω μεταξύ, στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως στο δήμο Μυκόνου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, προκειμένου να αποφασίσει την αναστολή (προσοχή: όχι την ανάκληση) της άδειας λειτουργίας του Principote.

Σε κάθε περίπτωση, η συνέχεια της υπόθεσης θα κριθεί στα δικαστήρια.

Αν η πλευρά της επιχείρησης ασκήσει προσφυγή και το δικαστήριο εκδώσει προσωρινή διαταγή, τότε η απόφαση αυτή θα συμπαρασύρει και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας, καθώς αυτή θα βασίζεται στην οριστικοποίηση του πορίσματος του Μικτού Κλιμακίου από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ. Ετσι, η υπόθεση αναγκαστικά μπαίνει στο συρτάρι για άγνωστο χρονικό διάστημα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και την έκδοση απόφασης (ας μην ξεχνάμε ότι σε δέκα ημέρες είναι οι εθνικές εκλογές).

Αν ωστόσο η προσπάθεια της επιχείρησης να ανακόψει τη διαδικασία με ένδικα μέσα αποτύχει, τότε ανοίγει το πεδίο για τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με την πολύ πρόσφατη νομοθεσία, η Υπηρεσία Δόμησης Σύρου πρέπει να ορίσει έναν ιδιώτη ελεγκτή δόμησης προκειμένου να επισκεφθεί το Principote και να καταγράψει αν και τι έχει κατεδαφιστεί/απομακρυνθεί (υπενθυμίζεται ότι το Principote κατέθεσε αίτηση εκούσιας συμμόρφωσης από την πρώτη στιγμή).

Αναλόγως θα προσαρμοστεί και το πρωτόκολλο κατεδάφισης, γιατί όλες οι πολεοδομικές παρανομίες της επιχείρησης έχουν οριστικοποιηθεί, πλην εκείνων που η πλευρά του Principote υποστηρίζει ότι έχουν «τακτοποιηθεί».

Για τον τελικό υπολογισμό του προστίμου, η Υπηρεσία Δόμησης Σύρου θα πρέπει να ελέγξει, όπως της έχει ζητηθεί, όλες τις «τακτοποιήσεις» αυθαιρέτων των προηγούμενων ετών, ώστε να καταλήξει (επιτέλους) το Δημόσιο τι έχει νομιμοποιηθεί νόμιμα και τι όχι. Κατόπιν θα προσαρμοστεί το ύψος του προστίμου, αλλά και το πρωτόκολλο κατεδάφισης (αν οι «τακτοποιήσεις» ήταν παράνομες και ακυρωθούν).

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για το αίτημα των εκπροσώπων του Nammos να «παγώσει» η διοικητική διαδικασία δεν έχει ακόμα εκδοθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X