ΚΥΠΕ
Η γερμανική αγορά είναι μια αγορά που αντικρίζεται πολύ θετικά από τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Πάφου, αφού κάποτε ιστορικά ήταν από τις κύριες αγορές της Κύπρου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η Γερμανία αποτελεί μια εύρωστη οικονομία ενώ η Κύπρος σημείωσε αποτελεί για τους Γερμανούς επισκέπτες κοντινό και ασφαλή προορισμό.
Επιπρόσθετα είπε, πως η Γερμανία αποτελεί μια χώρα που αντιμετώπισε την πανδημία πάρα πολύ καλά, και εξέφρασε παράλληλα την προσδοκία του ότι η γερμανική αγορά θα είναι μια από τις μεγάλες αγορές που θα μπορούσε να αναπτύξει τουριστικό ρεύμα για το 2020 στην Κύπρο.
Στο παρόν στάδιο συνέχισε, δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο, αφού ακόμη και οι τουριστικοί πράκτορες όπως εξήγησε, αλλά και οι αερογραμμές για να δεσμευτούν με πτητικό πρόγραμμα πρέπει να γνωρίζουν πότε θα ανοίξουν τα αεροδρόμια της Κύπρου, με βάση ποιο πρωτόκολλο και κατά πόσο θα τεθούν συγκεκριμένα δεδομένα που θα πρέπει να πληρούν οι επιβάτες.
Μόλις αυτές οι καταστάσεις διασαφηνιστούν, τότε εκτίμησε ο κ. Μιχαηλίδης, οι τουριστικοί πράκτορες της Γερμανίας θα είναι σε θέση να επιλέξουν προορισμούς που έχουν διατηρήσει, όπως την Κύπρο, ένα πολύ καλό επίπεδο λόγω της πανδημίας.
Επίσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου τόνισε πως φέτος δεν υπάρχουν πολλοί προορισμοί που θεωρούνται ασφαλείς.
Ερωτηθείς αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι η γερμανική αγορά που θα επανεκκινήσει την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, ο κ. Μιχαηλίδης απήντησε πως «εάν το κριτήριο μας μόνο, είναι η κατάσταση της χώρας και του ελέγχου της πανδημίας , τότε σίγουρα η Γερμανία έχει προβάδισμα σε σχέση με την Αγγλία», συμπλήρωσε .
Επεσήμανε δε, πως το παρατεταμένο κλείσιμο ναι μεν σου επιτρέπει να θωρακίσεις το νοσηλευτικό σου σύστημα, όμως αυτή η παρατεταμένη κατάσταση μπορεί να επιφέρει, όπως είπε, βία στην οικογένεια, πτωχεύσεις που και αυτά στο τέλος καταλήγουν να είναι προβλήματα υγείας.
Τώρα εκτίμησε, «είμαστε στην φάση που πρέπει να διαχειριστούμε το άνοιγμα της κυπριακής οικονομίας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρά κάτω και να μπορέσει ο κόσμος να επιστρέψει σε μια ομαλότητα και σε ένα τρόπο ζωής που είναι και συνηθισμένος και μπορεί να διαχειριστεί», κατέληξε .