Kathimerini.com.cy
Στον Γαστρονόμο Ιουλίου: Ωδή στα τηγανητά του ελληνικού καλοκαιριού! Γεμίζουμε τα ποτήρια μας με παγωμένη μπίρα, ουζάκι ή κρασί και βάζουμε τηγάνι στη φωτιά!
Το πιο συκοφαντημένο σκεύος της κουζίνας μας είναι αυτό που μας χαρίζει τις μεγαλύτερες γευστικές χαρές! Του αξίζει λοιπόν ένα λαχταριστό αφιέρωμα γεμάτο τραγανές νοστιμιές του καλοκαιριού και της παρέας. Τηγανίζουμε πατάτες με διαφορετικούς τρόπους! Από τα κλασικά μπαστουνάκια, μέχρι πατατοκεφτέδες και χρυσαφένιες τηγανίτες! Φέρνουμε στο κέντρο του τραπεζιού απίθανες τηγανιές κρασάτες με χοιρινό και πιπεριές, με λουκάνικο, σύγλινο και γραβιέρα, αρνίσιες, ακόμη και μια μοσχαρίσια ριγανάτη που ετοιμάζεται σε 5 λεπτά!
Κι επειδή το τηγάνι αγαπάει και τα γλυκά, ταξιδέψαμε στην Κρήτη και… μελώσαμε με μαστόρισσες γιαγιάδες που μας κέρασαν λασιθιώτικα ξεροτήγανα, ανεβατά λουκούμια και γλυκά μπουρεκάκια.
Μαζί Κ, NEW YORK TIMES και VOGUE Ιουλίου – Αυγούστου με μόνο €2.