ΚΥΠΕ
Αναλογιζόμενοι τους ήρωες καταδρομείς συνειδητοποιούμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά ο αγώνας για επανένωση του νησιού μας σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, σε επιμνημόσυνο του λόγο στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων καταδρομέων και δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Στέλιου Μαυρομμάτη στο Σταυροβούνι.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, είπε, για να αποδώσουμε τον ελάχιστο οφειλόμενο φόρο τιμής και τον προσήκοντα σεβασμό στους θρυλικούς καταδρομείς που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία και ταυτόχρονα για ν’ αναπέμψουμε δέηση για την ανεύρεση των αξιωματικών και οπλιτών των καταδρομών, η τύχη των οποίων αγνοείται μέχρι σήμερα, με το δράμα των οικογενειών τους δυστυχώς να συνεχίζεται για 48 χρόνια και να αποτελεί το μελανότερο απότοκο της τουρκικής εισβολής του 1974.
"Σήμερα που τα πάντα γύρω μας αμφισβητούνται, που η φιλοπατρία, η τιμή, η εθνική αξιοπρέπεια και η εθνική συνείδηση πλειστάκις απαξιώνονται, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να στρέψουμε το βλέμμα πίσω στους ήρωες μας. Ν’ αναζητήσουμε και ν’ αναπαράγουμε εκείνα τα ιδιαίτερα στοιχεία με τα οποία καταφέραμε να επιβιώσουμε σε τούτο τον πολύπαθο τόπο και ν’ αντιπαρέλθουμε τα δεινά αμέτρητων υποδουλώσεων από ξένους κατακτητές. Εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που σφυρηλάτησαν την εθνική μας ταυτότητα, Η γλώσσα και θρησκεία μας, η αγάπη προς την πατρίδα, που εμπέδωσαν το αγωνιστικό πνεύμα και την εθνική συνείδηση" τόνισε ο κ. Πετρίδης.
Πρόσθεσε ότι αναλογιζόμενοι τους ήρωες καταδρομείς συνειδητοποιούμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά ο αγώνας για επανένωση του νησιού μας σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ.
"Τα διδάγματα από τη θυσία τους μας δίνουν δύναμη να μην υποστείλουμε τη σημαία αλλά να συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Αιωνία και τιμημένη θα είναι η μνήμη τους" κατέληξε.