ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζήτησε η Επιτροπή Εμπορίου

Βουλευτές κάκισαν την απουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Εσωτερικών από τη συνεδρία

ΚΥΠΕ

Τα προβλήματα που παρατηρούνται στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού (Αγίου Τύχωνα) και τρόποι επίλυσής τους συζήτησε την Τρίτη αυτεπάγγελτα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, με τους Βουλευτές να κακίζουν την απουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Εσωτερικών από τη συνεδρία.

Σε δηλώσεις, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, η οποία συζήτησε το θέμα έπειτα από εισήγηση των Βουλευτών ΔΗΣΥ Κυριάκου Χατζηγιάννη, ΑΚΕΛ Κώστα Κώστα, Γιαννάκη Γαβριήλ, Ανδρέα Πασιουρτίδη και ΔΗΚΟ Πανίκου Λεωνίδου, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Σύκας είπε ότι για τον πεζόδρομο στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού που συνδέει και ενώνει όλα τα πεντάστερα ξενοδοχεία στην επαρχία Λεμεσού ότι «μόνο ντροπή θα πρέπει να αισθανόμαστε».

Πρόσθεσε ότι «μετά από τις θεομηνίες του 2023 και σε πρώτη συζήτηση που είχαμε στην Επιτροπή Εμπορίου υπήρξαν υποσχέσεις από την Κυβέρνηση (ΣΣ το Υπουργειο Εσωτερικών) ότι άμεσα θα μπορούσε να προχωρήσει ξανά σε προσωρινή τοπιοτέχνιση του δρόμου ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη προσβασιμότητα».

Ανέφερε ότι εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δεν καταδέχθηκε να είναι παρών στη σημερινή συνεδρία και κάλεσε τον Υπουργό να μεταβεί στον πεζόδρομο για να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο κ. Σύκας εξέφρασε την ευχή «με τα 'γρήγορα αντανακλαστικά' που έχει η Κυβέρνηση να μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα» και πρόσθεσε πως «έχει υποχρέωση το Υπουργείο Εσωτερικών να είναι παρών στη νέα συνεδρία της Επιτροπής σε 15 μέρες και να δώσει άμεσα οδηγίες για να μπορέσει να δημιουργηθεί απρόσκοπτη πρόσβαση στον πεζόδρομο».

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστα Κώστας είπε ότι στις 26 Νοεμβρίου μετά από μια έντονη θαλασσοταραχή προκλήθηκαν σοβαρές καταστροφές σε 4-5 σημεία στον πεζόδρομο της Αμαθούντας και στις 15 Δεκεμβρίου η Επιτροπή επισκέφθηκε την περιοχή και «είδαμε απίστευτα πράγματα».

«Είναι πραγματικά ντροπή ως Κύπρος ότι σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Κύπρου με τα μεγαλύτερα και πιο ακριβά ξενοδοχεία να υπάρχει ένας πεζόδρομος τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες Κύπριοι και τουρίστες, που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε.

Αναφέροντας ότι πέραν των σημείων όπου έχει καταστραφεί ο πεζόδρομος και έχει κλείσει με περίφραξη για να μην μπορεί να κοντέψει κάποιος, είδαν μεταξύ άλλων «δημόσια ντους σε άθλια κατάσταση, κλαδέματα πεταγμένα για πολλούς μήνες, οξειδωμένα σίδερα στα τοιχώματα τα οποία καταρρέουν, καλώδια ηλεκτρισμού κομμένα και εκτεθειμένα και αγριόχορτα παντού και χωρίς φωτισμό τα βράδια».

«Βλέπουμε με αναπηρικά καροτσάκια να μην μπορούν να προχωρήσουν, γονείς με τα παιδάκια τους μέσα στα αμαξάκια να πρέπει να κατεβούν στην άμμο γιατί έχει από το Νοέμβριο που κανένας δεν ενδιαφέρεται να λύσει αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε επίσης μεταξύ άλλων στη συνεδρία της Επιτροπής στις 16 Ιανουαρίου για το θέμα στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων εκτός από το Υπουργείο Εσωτερικών που δεν ήρθε και «ακούσαμε υποσχέσεις» και πρόσθεσε ότι αναφέρθηκε τότε ότι το κόστος για να λυθεί το θέμα ανέρχεται στις 300.000 ευρώ.

Οι καταγγελίες που έχουμε από τους τουρίστες είναι συνεχείς, κατέληξε.

Εξάλλου, ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Σταύρος Παπαδούρης είπε ότι στη σημερινή συνεδρία το θέμα «πήγε πιο πίσω από ό,τι είμαστε πριν τρεις μήνες» και πρόσθεσε ότι «κανένας δεν εμφανίστηκε» στη συνεδρία από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ανέφερε ότι βρισκόταν στον πεζόδρομο χθες βράδυ και κρατούσε αναμμένο τον φακό του κινητού του τηλεφώνου για να μπορεί να βλέπει να περπατά και πρόσθεσε ότι το θέμα επείγει και μετά το Πάσχα θα έχουν ξανά συνεδρία για το ίδιο θέμα, «ελπίζοντας ότι τούτη την φορά θα εμφανιστεί το Υπουργείο Εσωτερικών».

Ο κ. Παπαδούρης είπε ότι πριν τρεις μήνες κατά την επιτόπια επιθεώρηση του χώρου από την Επιτροπή «συμφωνήσαμε και με την επαρχιακή διοίκηση και με το Υφυπουργείο ότι θα προχωρήσουμε με τα επείγοντα θέματα και όχι στο συνολικό σχεδιασμό» για να προλάβουμε την φετινή τουριστική σεζόν.

Ανέφερε ότι η Λεμεσός και υπόλοιπες τουριστικές πόλεις της Κύπρου επωφελούνται από ένα μεγάλο ποσό το οποίο βοηθά και τα κρατικά ταμεία και διερωτήθηκε κατά πόσον «είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε» αυτό το ποσό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X