Kathimerini.com.cy
Συναντήσεις με Υπουργούς της ελληνικής Κυβέρνησης, είχε την Τετάρτη η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα. Όπως αναφέρει ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της κ. Δημητρίου στο Twitter, στόχος των συναντήσεων ήταν η αλληλοενημέρωση, η εμβάθυνση σχέσεων και συνεργασιών και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.
Αναφέρεται ότι στη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, συζητήθηκαν "τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα και οι προκλήσεις όπως διαμορφώνονται μετά και τη ρωσική εισβολή", ο κομβικός ρόλος "που καλούνται να διαδραματίσουν Ελλάδα και Κύπρος, ως πυλώνες ασφαλείας και σταθερότητας ευρύτερα στην περιοχή", καθώς και η "αδιαμφισβήτητη ελληνική αρωγή προς αντιμετώπιση τουρκικών απειλών και αποτροπή τετελεσμένων".
#Αθήνα @DISY1976 Εποικοδομητικές συναντήσεις με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης. Στόχος η αλληλοενημέρωση, η εμβάθυνση σχέσεων και συνεργασιών και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.
— Annita Demetriou (@AnnitaDemetriou) August 2, 2023
Με Υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Δένδια @NikosDendias συζητήσαμε τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα… pic.twitter.com/4hvl0XrmIr
Περαιτέρω σημειώνεται ότι η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, επικεντρώθηκε στα τρία φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι/ες φοιτητές/τριες στην Ελλάδα, παίρνοντας τις διαβεβαιωσεις ότι θα επιλυθούν άμεσα. Συγκεκριμένα, προστίθεται, "αφορούν την επέκταση της περιόδου εγγραφής για τους πρωτοετείς άρρενες Κύπριους φοιτητές, τη διευκόλυνση έκδοσης ΑΜΚΑ για να δικαιούνται πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική και ενδονοσοκομειακή περίθαλψη, καθώς και το ζήτημα της μετεγγραφής αδερφιών, προκειμένου να φοιτούν στην ίδια πόλη της Ελλάδος".
Καταληκτικά, επισημαίνεται ότι στη συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, αντηλλάγησαν "απόψεις σε σχέση με την ανάγκη συνεχούς αναβάθμισης των στρατηγικών σχεδιασμών για προσέλκυση ξένων επενδυτών σε Κύπρο και Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των πληθωριστικών τάσεων ως επιπτώσεις της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και για την περαιτέρω ανάπτυξη στους τομείς της πράσινης μετάβασης και της κυκλικής οικονομίας".