ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στεφάνου: Τριπλός ο στόχος του ΑΚΕΛ μέχρι τις Προεδρικές του 2028

«Μας ενδιαφέρει οι εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης και οι ευρωεκλογές να καταγράψουν ότι το ΑΚΕΛ ξεκίνησε μια πορεία ανόδου», δήλωσε στην «Κ» και τον Αντρέα Κημήτρη.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον τριπλό στόχο του ΑΚΕΛ, για την τετραετία 2024 – 2028, περιέγραψε σε αποκλειστική συνέντευξη στην «Κ» και τον Αντρέα Κημήτρη, ο Στέφανος Στεφάνου.

Δηλώνοντας ότι το ΑΚΕΛ είναι κόμμα εξουσίας, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, θέτει ως πρώτο σταθμό τη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου 2024 με στόχο, όπως λέει, να καταγραφεί το ξεκίνημα μιας πορείας ανόδου για το ΑΚΕΛ. «Μας ενδιαφέρει οι εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης και οι ευρωεκλογές να καταγράψουν ότι το ΑΚΕΛ ξεκίνησε μια πορεία ανόδου», ανάφερε.

Την ίδια ώρα ο κ. Στεφάνου υπογράμμισε ότι στόχος του ιδίου και της ηγεσίας του κόμματος είναι να επαναφέρουν το ΑΚΕΛ σε ποσοστό γύρω στο 30%, «δείχνοντας» τις βουλευτικές εκλογές του ’26. «Όχι γιατί είναι αυτοσκοπός τα ποσοστά στην πολιτική, αλλά όσο πιο ισχυρός είσαι στη Βουλή και στην κοινωνία τόσο περισσότερες δυνατότητες έχεις για παρέμβαση στα δημόσια πράγματα του τόπου», εξήγησε.

Τέλος, στην ερώτηση εάν το κάλεσμα που απηύθυνε για δημιουργία μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας, έχει ως απώτερο στόχο να κερδηθούν οι προεδρικές εκλογές του 2028, ο κ. Στεφάνου απάντησε καταφατικά.

Η πολιτική πλατφόρμα

Όσον αφορά την αναφορά του για δημιουργία μίας νέας δομής, μιας πολιτικής πλατφόρμας, είπε ότι δεν έχει έτοιμη λύση για το πώς θα λειτουργεί και ποια θα είναι η σχέση της με το ΑΚΕΛ. «Το συζητάμε με εν δυνάμει συνοδοιπόρους. Στόχος είναι να χτίσουμε αυτήν τη σχέση, την οποία στεγάζουμε κάτω από τον τίτλο κοινωνική συμμαχία», τονισε.

Απέναντι στο ερώτημα εάν υπάρχει ανησυχία ότι αυτή η πλατφόρμα μπορεί να μετεξελιχθεί σε κόμμα, απάντησε:

«Είτε κάνεις τέτοιες ενέργειες είτε όχι, δεν μπορείς να πατρονάρεις την πολιτική ζωή του τόπου. Ούτε και είναι στον χαρακτήρα του ΑΚΕΛ αυτό. Αν υπάρχει ομάδα πολιτών ή μια συλλογικότητα που θέλει να κατέλθει ως κόμμα, τότε δεν μπορείς να το απαγορεύσεις. Όμως, αν εσύ δείχνεις σεβασμό και δίνεις δυνατότητα αξιοποίησης των δικών σου δυνάμεων και των δικών σου δυνατοτήτων σε μια ομάδα πολιτών να προβάλλουν και τη δική τους παρουσία και μαζί να διεκδικείτε θέσεις, τότε αυτό μπορεί να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες κάποιος να διεκδικήσει διέξοδο μέσα από τη δημιουργία κόμματος. Θεωρώ ότι το ΑΚΕΛ διαθέτει εμπειρία, είναι ισχυρό και γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει τέτοιου είδους φοβίες».

Οι νέες δυνάμεις;

Οι νέες δυνάμεις ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους; «Όπως γνωρίζαμε τον θεσμό μέχρι σήμερα, αυτός κλείνει τον κύκλο του και πλέον ωρίμασαν οι συνθήκες για διεύρυνση του μετώπου των προοδευτικών δυνάμεων. Είτε πρόκειται για μεμονωμένες προσωπικότητες με ειδικό πολιτικό βάρος, είτε για κοινωνικά κινήματα, κινήσεις ή προσωπικότητες. Κάνοντας αυτή τη συνολική συζήτηση θα δούμε πώς εντάσσουμε τις Νέες Δυνάμεις σε αυτό που ονομάζουμε κοινωνική συμμαχία. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα», είπε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X