ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραμένει υποστελεχωμένο το Γραφείο Επ. Νομοθεσίας, λέει η Λ. Ζαννέτου

Παρά το γεγονός ότι υπήρχε πρόνοια για δύο προσλήψεις στη σύμβαση με την οποία η ίδια ανέλαβε καθήκοντα, κάτι που δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα

ΚΥΠΕ

Με ελλείψεις προσωπικού συνεχίζει να λειτουργεί το Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας, όπως ανέφερε η Επίτροπος, Λουίζα Χριστοδούλου - Ζαννέτου, σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι υπήρχε πρόνοια για δύο προσλήψεις στη σύμβαση με την οποία η ίδια ανέλαβε καθήκοντα, κάτι που δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις Βουλευτών στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού του Γραφείου για το 2025, η κ. Ζαννέτου ιεράρχησε το πρόβλημα της στελέχωσης ως το σημαντικότερο που αντιμετωπίζει σήμερα το Γραφείο, το οποίο διεκπεραιώνει τις εργασίες του, όπως είπε η ίδια, κυρίως με σύναψη συμβάσεων για αγορά υπηρεσιών.

Σημείωσε, δε, ότι η αγορά υπηρεσιών γίνεται συνήθως από νεότερους σε ηλικία επαγγελματίες, καθώς οι παλαιότεροι στον χώρο δεν είναι εύκολο να εγκαταλείψουν τις εργασίες τους για να καταπιαστούν με τις υποθέσεις του Γραφείου. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι και οι νεότεροι έχουν έγνοια να μη συμπληρώσουν 30 μήνες εργασίας, ώστε να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, καθώς αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμούν, αφού επιδιώκουν να εργάζονται σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και οργανισμούς.

Η Επίτροπος υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί λύση για το ανθρώπινο δυναμικό του Γραφείου. Ανέφερε, εξάλλου, ότι επίκειται και η ψήφιση νομοσχεδίου που θεσμοθετεί τον Επίτροπο Νομοθεσίας ως ανεξάρτητο αξιωματούχο, που διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για το 2025 αναμένεται η πρόσληψη τριών μόνιμων υπαλλήλων, για δύο εκ των οποίων έχει ξεκινήσει η διαδικασία.

Η κ. Ζαννέτου ανέφερε ότι από πλευράς του Γραφείου της η διαδικασία των προσλήψεων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εφτά ή οχτώ μηνών, αλλά θα ακολουθήσει η διαδικασία στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, που δεν είναι γνωστό πόσο χρόνο θα πάρει.

Η Επίτροπος επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Γραφείο της, συμβάλλοντας στη σύνταξη και στον έλεγχο δεκάδων νομοσχεδίων, καθώς και στη μετάφραση νομοθεσιών για υποβοήθηση άλλων υπηρεσιών, όπως της Αρχής Κατά της Διαφθοράς. Αναφέρθηκε, ακόμα, στην προώθηση υλοποίησης του έργου e-legislation, μίας πλατφόρμας που θα βοηθήσει στη σύνταξη νομοσχεδίων, παρέχοντας πρόσβαση σε όσους εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή, σημειώνοντας ότι γίνονται σκέψεις η διαχείριση της πλατφόρμας να είναι στο Γραφείο Επιτρόπου Νομοθεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X