ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΚΕΛ: Ο Χριστοδουλίδης να ξεκαθαρίσει επιτέλους ποια είναι η θέση του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Η ανακοίνωση του κόμματος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρέπει να ξεκαθαρίσει επιτέλους ποια είναι η θέση του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Είτε θέλει επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017, στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες και του συνόλου του διαπραγματευτικού πλαισίου είτε όχι. Είτε θέλει να επιστρέψουμε στο σημείο όπου, και κατά τον ίδιο, είχε απομείνει το τελευταίο μίλι για τη λύση του Κυπριακού είτε όχι, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ. 

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης πρέπει να ξεκαθαρίσει επιτέλους ποια είναι η θέση του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό. Είτε θέλει επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017, στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες και του συνόλου του διαπραγματευτικού πλαισίου είτε όχι. Είτε θέλει να επιστρέψουμε στο σημείο όπου, και κατά τον ίδιο, είχε απομείνει το τελευταίο μίλι για τη λύση του Κυπριακού είτε όχι.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το Πλαίσιο Γκουτέρες και την πολιτική ισότητα δημιουργούν σύγχυση και σοβαρά ερωτηματικά. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το Πλαίσιο Γκουτέρες δεν «αποτελείται από τίτλους», αλλά συνιστά ένα προχωρημένο στάδιο σύγκλισης στα βασικά θέματα του Κυπριακού και συνδέεται άρρηκτα με το διαπραγματευτικό κεκτημένο. Η δε πολιτική ισότητα δεν έχει απλώς περιγραφεί από τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ αλλά έχει πάρει συγκεκριμένο περιεχόμενο μέσα από τις διαπραγματευτικές συγκλίσεις. Στη δε Διάσκεψη του 2017 το ζήτημα είχε επιλυθεί σχεδόν πλήρως. Αν αυτά δεν ήταν και δεν είναι ξεκάθαρα για την κυβέρνηση, είναι άξιο απορίας τι μηνύματα στέλνονται από πλευράς κυβέρνησης προς τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα.

Το ΑΚΕΛ δεν θα κουραστεί να επαναλαμβάνει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να είναι σαφής, ξεκάθαρη και πειστική για την ετοιμότητά της για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017, στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες και του συνόλου του διαπραγματευτικού πλαισίου. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση της ελληνοκυπριακής πλευράς απέναντι στις απαράδεκτες διχοτομικές αξιώσεις της κατοχικής δύναμης και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση