ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στέλεχος Χαμάς: Στόχος μας είναι ο μόνιμος πόλεμος με το Ισραήλ

Ως αναγκαίο κόστος για την επίτευξη ενός «μεγάλου επιτεύγματος» και όχι ως λάθος υπολογισμό αντιμετωπίζουν τους νεκρούς, στελέχη της Χαμάς που μίλησαν στους New York Times

Ως αναγκαίο κόστος για την επίτευξη ενός «μεγάλου επιτεύγματος» και όχι ως λάθος υπολογισμό αντιμετωπίζουν τους νεκρούς στελέχη της Χαμάς που μίλησαν στους New York Times.

Αναφερόμενος στην ανατροπή του στάτους κβο και το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στον αγώνα κατά του Ισραήλ, ο Χαλίλ αλ-Χάγια, μέλος του ανώτατου ηγετικού σώματος της Χαμάς, δήλωσε από την Ντόχα πως ήταν απαραίτητο «να αλλάξει ολόκληρη η εξίσωση και να μην έχουμε απλώς μια σύγκρουση».

«Καταφέραμε να επαναφέρουμε το παλαιστινιακό ζήτημα στο τραπέζι και τώρα κανείς στην περιοχή δεν βρίσκει ηρεμία», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, οι ηγέτες της ισλαμιστικής οργάνωσης έχουν επαινέσει τα αιματηρά αποτελέσματα, με ορισμένους να ελπίζουν ότι θα πυροδοτήσει μια διαρκή σύγκρουση που θα τερματίσει κάθε πρόσχημα συνύπαρξης μεταξύ του Ισραήλ και της Γάζας.

«Αυτό που θα μπορούσε να αλλάξει την εξίσωση ήταν μια μεγάλη πράξη και χωρίς αμφιβολία, ήταν γνωστό ότι η αντίδραση σε αυτή θα ήταν μεγάλη», δήλωσε ο αλ-Χάγια.

«Στόχος της Χαμάς δεν είναι να διοικεί τη Γάζα και να φέρνει νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα τέτοια», πρόσθεσε. «Η Χαμάς και η αντίσταση ξύπνησαν τον κόσμο από τον βαθύ του ύπνο και έδειξαν ότι το θέμα αυτό πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι. Αυτή η μάχη δεν έγινε επειδή θέλαμε καύσιμα ή εργάτες», τόνισε. «Δεν επιδιώκουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στη Γάζα. Εγινε για να ανατρέψουμε εντελώς την κατάσταση», επισήμανε το πολιτικό στέλεχος της οργάνωσης.

«Ελπίζω ότι η πολεμική κατάσταση με το Ισραήλ θα είναι μόνιμη και ότι ο αραβικός κόσμος θα σταθεί στο πλευρό μας», δήλωσε ο Ταχέρ Ελ-Νουνού, σύμβουλος επικοινωνίας της Χαμάς.

Πηγή: New York Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Η «Κ» στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας - Οι δυσκολίες μεταξύ στρατιωτικοποίησης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη μετανάστευση ...
Του Γιώργου Κακούρη
 |  ΚΟΣΜΟΣ