ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει να παγώσουν οι γραμμές του μετώπου

Όσα δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Κίεβο

Kathimerini.gr

Η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει με καμία πρόταση να παγώσουν οι σημερινές γραμμές του μετώπου στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία προκειμένου να «ηρεμήσει» η Μόσχα, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Κίεβο.

Προέτρεψε επίσης τον κόσμο να μην δείξει κόπωση από τον πόλεμο, λέγοντας ότι αυτό θα αποτελούσε μεγάλη απειλή για ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα ανακαταλάβει την προσαρτηθείσα από την Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας με κάθε μέσο που θεωρεί σωστό, και ότι δεν θα συμβουλευόταν άλλες χώρες πριν το πράξει.

Έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο μετά την λήξη του φόρουμ Πλατφόρμα της Κριμαίας, που πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία στο οποίο συμμετείχαν ηγέτες δεκάδων χωρών και οργανώσεις, οι περισσότεροι μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχο, οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν νέα στρατιωτική ενίσχυση για την Ουκρανία, ύψους 3 δισ. δολ. Ταυτόχρονα, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να στείλει στην Ουκρανία μια νέα παρτίδα όπλων αξίας 500 εκατ. ευρώ.

Ενδεχόμενη επιθεώρηση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με την υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά, στην πιθανή επίσκεψη των επιθεωρητών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο υπουργοί, «συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και τις υφιστάμενες δυνατότητες να οργανωθεί μια επίσκεψη στον σταθμό από την αποστολή της ΙΑΕΑ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.

Ο Λαβρόφ επέμεινε ότι η Ουκρανία συνεχίζει να βομβαρδίζει «τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό στην Ευρώπη, καθώς και τη γύρω ζώνη, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής όλους τους Ευρωπαίους πολίτες». Ο σταθμός ελέγχεται από τις αρχές Μαρτίου από τον ρωσικό στρατό και τις τελευταίες εβδομάδες δέχεται πλήγματα, για τα οποία Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X