ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Vegan γιορτινά Cookies

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Healthy cookies με όλες τις μυρωδιές των γιορτών που θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίσει υπέροχα!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 16 λεπτά
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ COOCKIE: 245 kcal

Υλικά (για 8 cookies)

200 γρ. αλεύρι Ζέας
100 γρ. αμύγδαλα
1/8 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
90 γρ. ζάχαρη καρύδας
Το ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
½ κουτ. γλυκού αλεσμένα γαρύφαλλα
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
60 γρ. ελαιόλαδο
60 γρ. γάλα βρώμης

Εκτέλεση

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο.

- Στον κάδο του πολυμίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το ξύσμα φλούδας πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο, το γάλα και χτυπάμε για να φτιάξουμε μια ζύμη.

- Χρησιμοποιώντας ένα scoop παγωτού, παίρνουμε μπάλες ζύμης περίπου 2 εκατοστά και φτιάχνουμε τα μπισκότα. Τα πιέζουμε στο ταψί. Τα μπισκότα αυτά απλώνουν όταν τα ψήσουμε, άρα κρατήστε τα μακριά το ένα από το άλλο.

- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 16-18 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.

Σημείωση: Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, φρεσκάδα και γεύση, διατηρούμε τα cookies μας στο ψυγείο, σφραγισμένα σε νάιλον ειδικό για τρόφιμα.

Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση