Kathimerini.com.cy
Αυτό είναι το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο, vegan, φτιαγμένο με φρέσκα σύκα, κρεμώδες φυτικό γιαούρτι καρύδας και με μαλακά μπισκότα βρώμης.
Χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 315 kcl
Για τις στρώσεις γιαουρτιού και σύκου
300 γρ. γιαούρτι καρύδας
300 γρ. καθαρισμένα σύκα κομμένα σε φέτες
30 γρ. σιρόπι σφενδάμου
Για τα cookies
100 γρ. βρώμη
20 γρ. αλεύρι Ζέας ολικής
30 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
70 γρ. σιρόπι σφενδάμου
30 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. γάλα βρώμης
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε πρώτα τα μπισκότα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180C .
- Τοποθετούμε τη βρώμη, το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα και το λάδι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βγάζουμε μπάλες του μείγματος και πλάθουμε. Τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και πιέζουμε προς τα κάτω για να σχηματίσουμε στρογγυλά cookies (φτιάχνουμε 6 cookies). Ψήνουμε τα cookies για 10-12 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τα σύκα. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου. Πολτοποιούμε ελαφρά, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός πιρουνιού.
- Για να στήσουμε τα παρφέ μας: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ. Τοποθετούμε μια γενναιόδωρη ποσότητα σαν βάση στο κάτω μέρος 2 ποτηριών. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές γιαούρτι πάνω από το θρυμματισμένο μπισκότο. Τοποθετούμε μία στρώση μείγμα σύκου και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μπισκότο, γιαούρτι, σύκο. Τελειώνουμε με μια στρώση θρυμματισμένο μπισκότο και σερβίρουμε διακοσμώντας με φέτες φρέσκο σύκο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com