Του Ονασαγόρα
Πρόωρο Πάσχα θύμισε η περασμένη εβδομάδα με τα καρφιά να καρφώνονται βαθιά στα χέρια του εσταυρωμένου Αβέρωφ. Δεν κοιμάμαι και ξυπνώ με τη σκέψη μου στις επόμενες προεδρικές, όπως κάνουν άλλοι. Άουτς. Ο Αβέρωφ δοκιμάστηκε, υπήρξε ετυμηγορία του κόσμου, πάμε παρακάτω. Άουτς διπλό.
Η αγαπημένη μας ινσταγκράμερ προσπάθησε να συγκρατηθεί, μα κάπου δεν τα κατάφερε. Και συ τέκνον, Βρούτε, ψέλλισε η πρώην αλεπού. Σαν να μην έφταναν οι μαχαιριές από το πρώτο του πουλέν, τον αξύριστο νεαρό συνταξιούχο, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και τα καρφιά από το δεύτερο του πουλέν, την ξανθιά influencer Παναγιά.
Φήμες πως μόλις άκουσε τις δηλώσεις της Αννίτας ο Αβέρωφ την πήρε τηλέφωνο και είπε «Are you talking to me?» ελέγχονται ως ανακριβείς. Είναι πάντως φανερό πως το μπιφ που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα δεν λέει να κοπάσει. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι εντός κόμματος που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε.
Καλοκαίρι 2027: ΑΗΚ, ΡΑΕΚ, ΔΣΜΚ δεν μπορούν να διαχειριστούν τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος αναμένεται να αποφασίσει τη στήριξη του GS Interconnector. Ο Κεραυνός ζητάει νέα μελέτη για τη βιωσιμότητά του. Ο Αβέρωφ ζητάει να ενωθούμε με Τουρκία. Το ρεύμα στην Κύπρο ξεπερνά τα 0,50 σεντ/κιλοβατώρα για τους καταναλωτές. Οι φάρμες ηλιακής ενέργειας ζητούν 0,30 σεντ/κιλοβατώρα ενώ στη Γερμανία η αντίστοιχη τιμή είναι 0,04. Το δικαιολογούν επειδή δημιουργεί μαύρο σύννεφο το μαζούτ της ΑΗΚ και τους κρύβει τον ήλιο. Ο Πρόεδρος όμως αυτή τη φορά είναι αποφασισμένος να πάρει απόφαση.
«Ουδείς φτωχός» και «Σήκου πάνω ρε» είναι δύο από τα συνθήματα της εκστρατείας του κυοφορούμενου κόμματος του Χριστόφορου Τορναρίτη. Το δεύτερο είναι εμπνευσμένο από τη γνωστή επιτυχία της Άννας Βίσση «Ρε, ξέρεις ποια είμαι εγώ και η σκούφια μου από πού κρατάει, ρε, πού να σου εξηγώ...».
Το χαρτοφυλάκιο της Μεσογείου αναμένεται να είναι η Επιτροπή που θα λάβει η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φαίνεται πως έχουν εκτιμήσει ότι είμαστε ειδικοί στις θάλασσες, εξ ου και σε πολλά από τα έργα που αναλαμβάνουμε τα κάνουμε θάλασσα.
Πεζόδρομος στην Κισσόνεργα –μερικών χιλιομέτρων, μη φανταστείτε να ενώνει τη Μόσχα με τη Μαδρίτη– πήρε 16 χρόνια για να ολοκληρωθεί και αντί ένα εκατομμύριο κόστισε τελικά 10! Ενώ αν έβαζαν project manager τον Φαίδωνα θα τελείωνε σε 11 μήνες. Αναλαμβάνει και την έκδοση των αδειών.
Διιστάμενες οι πληροφορίες για το ύψος της σύνταξης του νεαρού μας συνταξιούχου. Από κυβερνητικές πηγές αναφέρεται το ποσό των 600€, ενώ από άλλες το ποσό υπερβαίνει τα 1.000€ μηνιαίως. Αρκετά όμως, δεν αντέχω άλλο να μιλάμε για λεφτά, χαλά την αισθητική μου, όπως θα έλεγε και πρώην influencer υπουργός. Και σε κάθε περίπτωση, ου περί χρημάτων (και συντάξεων) τον αγώνα ποιούμεθα.
Βρήκαν λέει ακόμη ένα θησαυροφυλάκιο κρυμμένο στη μονή Αββακούμ. Πιθανόν να βρίσκουν ξεχασμένα χρηματοκιβώτια για πολλά χρόνια, όπως συχνά βρίσκουν ακόμη νάρκες από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Κάποιος κακεντρεχής είπε πως αν ψάξουν ακόμη λίγο μπορεί να βρουν και μηχάνημα ανάληψης ΑΤΜ, για το οποίο πιθανόν να γινόταν ειδική δοξολογία τη μέρα της Αναλήψεως.
Ένα από τα μηνύματα που παρουσίασαν οι μοναχοί, το οποίο θα εξεταστεί από εμπειρογνώμονες για την αυθεντικότητά του, παρουσιάζει τον Ησαΐα να ζητάει επειγόντως «τα φάρμακά» του με την απάντηση να αναφέρεται σε δάνειο που γινόταν προσπάθεια να διασφαλισθεί! Θυμήθηκα το παλιό σουξέ «τι το θες το κουταλάκι να μου δώσεις το φαρμάκι, μην το δίνεις λίγο λίγο, δώσ’ το μου όλο για να σβήσω»!