ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστολή εξετάσεων τετραμήνων ζητούν οργανωμένοι γονείς, ΟΕΛΜΕΚ και ΠΣΕΜ

Η κοινή ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Την αναστολή των εξετάσεων Α’ Τετραμήνου για την Α’ και Β’ τάξη Λυκείων και Τεχνικών Σχολών ζητούν σε κοινή ανακοίνωση η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, η ΟΕΛΜΕΚ και η ΠΣΕΜ.

Την ανακοίνωση που απέστειλε στα ΜΜΕ η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρεται ότι οι τρεις οργανώσεις, έχοντας ως μόνη σκέψη και κίνητρο το συμφέρον των παιδιών, μετά από συνεχείς συζητήσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και συμμεριζόμενες τον ίδιο στόχο της διασφάλισης και υλοποίησης μιας αξιοπρεπούς σχολικής χρονιάς για όλους τους μαθητές, απευθύνουν έκκληση όπως ανασταλούν οι εξετάσεις.

Παράλληλα, εκφράζουν από κοινού την προθυμία για έναν εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία με το ΥΠΠΑΝ για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων για την αξιολόγηση των μαθητών/μαθητριών της Α και Β τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αποτελεί κοινή διαπίστωση όλων των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων στον χώρο της εκπαίδευσης, ότι η φετινή σχολική χρονιά είναι δύσκολη και ιδιόμορφη, αφού διεξάγεται προσαρμοσμένη στην επιδημιολογική κατάσταση που επιφέρει η συνεχιζόμενη πανδημία.

"Βρισκόμαστε ήδη στην τελευταία περίοδο πριν τη διεξαγωγή των Εξετάσεων Α’ Τετράμηνου για τις Α’ και Β’ τάξεις Λυκείων και Τεχνικών Σχολών που είναι προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τα προβλήματα που διαβλέπουμε να προκύπτουν", αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα, ένας σημαντικός αριθμός παιδιών και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους έχουν μπει σε αυτοπεριορισμό, με αποκορύφωμα το δεκαπενθήμερο της εξ αποστάσεως λειτουργίας των σχολείων Λυκειακού κύκλου στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Αναφέρεται επιπρόσθετα ότι για κάποιους μαθητές οι μέρες αυτές μπορεί να ήταν μόνο 15, για κάποιους άλλους πολύ περισσότερες.

"Σεβόμαστε και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε την αξία και συνεισφορά της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, η οποία όπως αναφέρεται και στην οικεία νομοθεσία είναι η δεύτερη επιλογή και ουσιαστικά επιλογή ανάγκης, όταν και όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί η διδασκαλία με φυσική παρουσία των μαθητών. Είναι όμως γενικά παραδεκτό και αποδεδειγμένο ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, ενώ παράλληλα διεξάγεται με αρκετές τεχνικές δυσκολίες", αναφέρεται.

Γονείς, ΟΕΛΜΕΚ και ΠΣΕΜ αναφέρουν πως τα διάφορα προβλήματα, υλικοτεχνικά ή άλλα, έχουν δημιουργήσει σοβαρή ανομοιομορφία ανάμεσα στα παιδιά, αναφορικά με τη διδαχθείσα ύλη, την αξιολόγηση και την κάλυψη κενών (που υπάρχουν από την προηγούμενη χρονιά), ακόμα και μέσα σε κάθε σχολική μονάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση